Лудогорец гостува на Спартак Търнава в мач от петия кръг на груповата фаза в турнира Лига на конференциите. Двубоят е днес, 30 ноември, от 22:00 часа българско време и ще бъде предаван пряко по Max Sport 3.

Разградчани не влизат в особено добро настроение за визитата си в Търнава, след като загубиха изненадващо домакинството си на Славия с 2:3 в последния кръг на Първа лига. Това бе и дебютно поражение за „зелените“ за първенство след завръщането на Георги Дерменджиев на треньорското кормило.

В първия мач между Лудогорец и Спартак Търнава българският шампион записа категоричен успех с 4:0 в Разград. Победата бе изкована през втората част, когато паднаха и четирите гола във вратата на словаците, а с основна заслуга тогава бе Якуб Пьотровски, който реализира две от попаденията. „Милионерите“ са трети в група Н с актив от шест точки, след като постигнаха и престижна домакинска победа над Фенербахче с 2:0 у дома. Родният представител отстъпи на турския гранд в Истанбул и бе унизен от Нордшеланд с 1:7 в Дания в останалите си две срещи до тук.

Скандинавците са с точка повече от българския тим на втората позиция, докато лидерът Фенербахче е с девет пункта. Днес, отново от 22:00 часа б.в., „фенерите“ ще гостуват в Дания. Лудогорец може да вземе предимство в битката с Нордшеланд за второто място при успех в Търнава, като шансовете за Дерменджиев и компания на практика ще се изпарят при поражение от Спартак и загуба на Фенербахче.

Разградчани посрещат Нордшеланд на 14 декември в последния си двубой във всички турнири за календарната 2023 година. Преди това обаче Лудогорец има два мача в Първа лига – домакинство на Ботев Враца и гостуване на ЦСКА, а между тях посреща и Локомотив Пд в 1/8-финал от турнира за Купата на България. /БГНЕС