С гол на Матиас Тисера в 95-ата минута Лудогорец победи драматично като гост с 2:1 Спартак Търнава в мач от група "Н" на Лигата на конференциите и запази шансове за класиране във фазата на директните елиминации.

През първото полувреме в Словакия гол на Бърнард Текпетей беше отменен за засада, но "Орлите" все пак успяха да поведат в 74-ата минута чрез Квадво Дуа. Само 4 минути по-късно домакините изравниха чрез Ерик Даниел, а в 86-ата минута Оливие Вердон изпусна дузоа. Така дойде последната секунда, в която "зелените" спечелиха и благодарение на това държат съдбата си в свои ръце. 

В другия мач от групата Нордселанд продължи да показва убийствена форма в Дания и смаза с 6:1 соченият за фаворит Фенербахче. На Скандинавския полуостров преди това Лудогорец падна с 1:7, а на своя стадион в квалификациите на турнира домакините премазаха още Партизан Белград с 5:0 и победиха с 2:0 ФКСБ.

Така интригата в групата е заплетена до краен предел. Нордселанд е лидер в класирането с 10 точки, Лудогорец и Фенербахче имат по 9 пункта, но разградчани са 2-ри заради по-добрата си голова разлика - 10:11 срещу 9:10 за турския гранд. 

В последния кръг разградчани приемат датчаните и победа със сигурност ще ги прати въа фазата на директните елиминации. В другия мач от групата Фенербахче е домакин на Спартак Търнава.


Лудогорец вкара гол в 22-ата минута. Квадво Дуа проби през центъра и намери Кайо Видал. Бразилецът бе блокиран, но топката попадна на крака на Бърнард Текпетей, който отблизо щеше да скъса мрежата. Голът обаче бе отменен заради тънка засада на Текпетей в началото на атаката. Седем минути след това Недялков качи топката на главата на Пьотровски, който обаче стреля право във вратаря.

В 55-ата минута Дуа би, но без да затрудни Такач. Десети минути след това Кайо Видал стреля добре, но вратарят отново се справи.

В 74-ата минута Лудогорец поведе. Точен бе Квадво Дуа, който бе изведен добре от Текпетей и без проблеми отбеляза. Ерик Даниел бързо възстанови равенството После Оливие Вердон изпусна дузпа, преди Матиас Тисера да донесе успеха в 96-ата минута.Треньорът на „орлите” Георги Дерменджиев пусна само един българин в титулярния състав – капитана Антон Недялков.

В 23-ата минута Бърнард Текпетей вкара гол с мощен шут, но попадението не бе зачетено след преглед с ВАР заради положение на засада на ганайския футболист. 

Малко по-късно вратарят на домакините Такач спаси удар с глава на Якуб Пиотровски.

Второто полувреме бе много по-интересно и с повече положения пред двете врати.

Такач спаси удар на Педро Нареси малко след подновяването на играта.

В 74-ата минута Лудогорец най-после откри резултата. Антон Недялков центрира отляво, Текпетей даде чудесна асистенция на Квадво Дуа, който вкара в мрежата с отсечен удар.

Само четири минути по-късно обаче словаците изравниха. Ерик Даниелполучи топката на границата на наказателното поле и с фалцов удар прати топката в левия ъгъл на вратата на Серджио Падт.

В 85-ата минута българският отбор получи право да изпълни дузпа за игра с ръка на Адриан Желкович, като съдията имаше нужда от помощ от системата за видео аситстенция, за да отсъди нарушението. Оливие Вердон се нъгърби с изпълнението на дузпата и стреля вляво от вратаря Такач, който обаче усети посоката на топката и я изби.

В последните минути Такач направи страхотно спасяване и след ударна резервата на „орлите” Матиас Тисера.

В последната атака на Лудогорец първия удар на Тисера бе спасен, но при добавката аржентинецът вкара така важния втори гол за българския тим.

Спартак Търнава – Лудогорец 1:2

Голмайстори: 0:1 Квадво Дуа 74. 1:1 Ерик Даниел 78. 1:2 Матиас Тисера 90+5

Спартак Търнава: 71. Доминик Такач, 24. Кристиан Кощърна (К), 2. Лукаш Щетина, 26. Себастиан Коша, 23. Ерик Даниел, 25. Филип Байнович, 80. Адриан Желкович, 28. Мартин Буката, 97. Келвин Офори, 57. Михал Джуриш, 11. Филип Азанго
Треньор: Михал Гашпарик

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 3. Антон Недялков (К), 24.Оливие Вердон, 26. Ноа Сонко Сундберг, 16. Аслак Фон Витри, 8. Клод Гонсалвеш, 6. Якуб Пьотровски, 30. Педро Нареси, 37. Бърнард Текпетей, 9. Квадво Дуа, 77. Кайо Видал
Треньор: Георги Дерменджиев