Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че е доволен от победата на тима с 4:0 над Локомотив Пловдив в осминафиналите на турнира за Купата на България по футбол.

"Доволен съм от играта, която сътвориха момчетата. Освен тези четири гола, имахме още много възможности. Може би на полувремето трябваше да водим с много по-голям резултат", коментира Дерменджиев пред телевизия Diema Sport.

"Към края на първенството на нас ни остават два мача и мисля, че отборът влиза във форма. В Лудогорец има много добри играчи. Може да се ротират, но тук става въпрос за това, че трябва да има контактност между тях. Мисля, че това е съставът, който в момента играе най-добре. Всички други футболисти, които влизат също са много добри и видяхте, че смените, които направих и те вкараха голове", продължи наставникът на разградчани.

"Разбира се, че добрата атмосфера е изключително важна. Футболистите трябва да се чувстват сигурни, да им се дават възможности да проявят своите качества и затова са доволни", каза още Георги Дерменджиев и добави:

"Дано да не пропускаме в другите два мача толкова много голове, но за мен важното е, че създаваме ситуации. Това е най-важно."

Попитан за съдийството и претенциите, които колегата му Александър Томаш изказа след мача, Дерменджиев коментира: "Претенции към съдиите? Вие знаете, че аз никога не коментирам съдиите. Мисля, че се справиха перфектно. Не знам какви са претенцииту. Не мисля, че трябва да се оправдава с тях."

Колкото до предстоящия двубой с ЦСКА през уикенда, старши треньорът на Лудогорец заяви: "Нека да има публика, това е много добре за футбола в България изобщо. Аз мисля, че ще бъде един абсолютно нормален мач. Ние отиваме да играем футбол и който е по-добър, нека да победи. Това е един тест, но пак казвам, че ние отиваме, за да играем футбол и мисля, че това е най-важното. Искаме да зарадваме хората по трибуните. Ние се готвим и то много добре за мача, така че нека феновете бъдат сигурни, че мач ще има."

Снимка: Lap.bg