В Лудогорец спират да дават луди пари за трансфери. Това е разкрил директорът на клуба Козмин Моци пред бившият вратар на Литекс Флорин Пруня.

Двамата са разговаряли по повод стража на Рапид Букурещ - Хорациу Молдован, към когото разградчани проявяват интерес. Неговата откупна клауза е 800 хиляди евро. 

"Молдован е вратар на националния отбор на Румъния, плюс това, ако дадеш 800 000 евро за играч, не го взимаш, за да го държиш на пейката", каза Пруня, след което разкри и разговора си с Моци.

"Лудогорец вече не хвърлят пари на вятъра, спряха кранчето. Те ще му предложат заплата от 30 000 евро. Могат да се справят с такава заплата. Ще му сложат и сериозна трансферна сума. Но доколкото разбирам, трябва да продадат нидерландския си вратар или хърватина".

Но разградчани най-вероятно ще изпуснат Молдован, който е титуляр за Румъния и през лятото ще пази на Евро 2024. Вратарят е получил предложение от испанския елитен Бетис, пише Тема спорт. От Базел също се пробват за подписа на стража. Швейцарците са склонни да му плащат по 600 000 евро на сезон. Самият Молдован пък вече обяви, че е склонен на трансфер през зимата. 

Снимка: БГНЕС