"Ще направим всичко възможно да се върнем в България с добър резултат", обяви техническият директор на Лудогорец Козмин Моци пред репортери на Летище Варна преди заминаването на отбора за Швейцария. Отборът на Георги Дерменджиев е единственият български представител, който продължава участието си в европейските клубни турнири. "Орлите" ще се изправят утре срещу бившия отбор на Мартин Петров в елиминациите на Лигата на конференциите.

"Суперкупата на България е важна за самочувствието на момчетата. Първи мач за годината и трофей", продължи румънецът.

“Когато нещо е на 100%, ще го разберете", каза Моци на въпрос дали Лудогорец ще привлече звездата на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев.

Централният защитник на шампионите Георги Терзиев също говори пред медиите при заминаването натима за Женева.

„Тези сблъсъци в Европа са изключително важни. Анализирали сме съперника добре и се надявам, че ще изиграем добър мач и ще се върнем с положителен резултат. Сервет е доста непознат отбор за футболната общественост, но те игрово са доста добре. Гледаме ги няколко дни Изключително добър отбор са“, каза Терзиев.

„Не мисля, че един мач може да разклати даден противник. Гледахме последните няколко мача. Имат постоянство. По-важно е ние как ще се представим. Знаем, че тези мачове са елиминационни. Опитът, който имаме в Европа, ще бъде в наша полза“, каза бранителят.