Какво се случва с Антон Недялков? Въпрос, който явно се страхуват да зададат в Разград или пък от клуба не желаят да кажат… Левият бек пропусна цялата зимна подготовка, не води тренировки с тима и в момента.

В края на есенния дял Недялков се завърна на терена след поредната контузия, но в началото на януари замина спешно за Португалия за прегледи. Оказа се, че старият проблем с хрущял се е възобновил и играчът пак влезе в лазарета. Оттогава обаче старши треньорът Георги Дерменджиев даде куп изказвания, както и шефовете на клуба, но никой така и не поясни какво точно се случва с Антон Недялков?

„Тема Спорт“ обяви, че националът е започнал тренировки, но засега индивидуално. Очаква се левият краен защитник да се завърне към пълноценни занимания и мачове през втората половина на април. Но това ще е в най-добрия случай, ако всичко върви нормално.

Тук се появява и друг обезпокоителен въпрос, каква ще е съдбата на Недялков в Разград. Договорът му с Лудогорец е до края на сезона и засега той не е получил предложение за нов. Така през юни националът става свободен агент, а още отсега всеки клуб може свободно да води преговори с него.

Почти сигурно орлите ще му предложат нов контракт, но той едва ли ще е при същите условия, както досега. Бранителят пропусна доста мачове и тренировки. Футболистът е споделил пред близки, че на този етап не мисли за това и би приел всяко решение на клуба. За него най-важното било да успее да се възстанови и пак да започне да играе.

Съдбата на Антон Недялков поразително прилича на тази на бившия вратар на Лудогорец Владислав Стоянов, който също дълго време бе извън строя заради операции. Левият бек бе привлечен от разградчани през лятото на 2018 година. На 30 април той ще навърши 31. През лятото на 2022-ра за последно удължи контракта си с орлите.

Снимка: Lap.bg