Нападателят на Лудогорец Матиас Тисера ще настоява за трансфер след края на кампанията, пише „Тема Спорт“. 27-годишният аржентинец е със статут на твърда резерва в тима. Именно той обаче донесе победата с 1:0 над ЦСКА 1948 в отложен мач от 8-ия кръг. С успеха в Бистрица в четвъртък разградчани увеличиха разликата на върха на класирането.

„Като говоря с всички в отбора, аз винаги съм готов да помогна, когато ми се гласува доверие. Един работи, друг идва да играе… Малко се ядосвам вътрешно, но това са правилата на играта и трябва да съм готов, когато старши треньорът ми позволи да вляза в игра“, заяви след двубоя Тисера. Това бе осмият му двубой през сезона в Първа лига, като в нито един не е бил титуляр.

Аржентинецът твърдо остава в сянката на Квадво Дуа и Руан Крус. Именно те са съответно първи и втори избор за треньора Георги Дерменджиев за върха на нападението. Дуа бе привлечен от орлите в началото на настоящата кампания, като през есента лекуваше контузия. Той е бил на терена в 17 шампионатни мача, в които вкара 9 гола. Руан Крус пък игра в 25 срещи в Първа лига, в които бе точен 10 пъти. Той бе при орлите под наем от Сантос. През зимата обаче клубът откупи правата му. Което е ясен знак, че клубът ще разчита в дългосрочен план на 22-годишния бразилец.

Вече е ясно името на един от играчите, които със сигурност напускат Лудогорец. Това е халфът Клод Гонсалвеш. Португалецът е подписал предварителен договор с Легия Варшава, който влиза в сила от лятото. От полския клуб потвърдиха новината за привличането на 30-годишния полузащитник.