Сагата със звездата на Берое Себастиан Вия претърпя нов обрат. В неделя той изигра последния си мач за заралии, след като тимът подсигури елитния си статут и за следващия сезон. След победата с 2:0 над Пирин нападателят се раздели емоционално с клуба и благодари за получения шанс да възроди кариерата си. Вия изигра общо 11 шампионатни мача за Берое, в които отбеляза пет гола и направи една асистенция. Той със сигурност ще бъде продаден, но все още не е ясно къде.

В родината му написаха, че в началото на тази седмица у нас са пристигнали агентите му. И в момента те водят преговори с ръководството на Лудогорец, като вероятността той да премине при орлите не е никак малка. Вчера обаче самият Себастиан даде друга насока на информациите за бъдещето си. В интервю за предаването Telemedellín той обяви, че иска да се завърне в родината си и да заиграе за гранда Атлетико Насионал. „Много хора, които ме познават, знаят, че съм фен на Насионал. Моите приятели, семейството ми също подкрепят отбора. Така че нека видим какво ще се случи. Два пъти имах разговори за подобна възможност. Ще бъда най-щастливият човек на света, ако облека екипа на Атлетико Насионал“, обяви Вия.

Интересно е, че само два дни по-рано пред колумбийско радио нападателят заяви, че няма нищо против да се завърне и в Толима, откъдето тръгна за големия футбол. „Дължа много на Толима, защото ми даде възможност да се докажа. Ако президентът ми изпрати конкретна оферта, то ще се чекирам на първия полет за Колумбия“, каза играчът.

Интерес към него има още от Аржентина и Испания, а къде в крайна сметка ще се озове, предстои да разберем.