Централният защитник на Лудогорец  Оливие Вердон  прибира по близо 300 хиляди евро на година. На толкова се равнява заплатата на национала на Бенин, пише 229foot.com, цитиран от „Тема Спорт“.

Сайтът е публикувал голям материал за бранителя, в който се отбелязва, че той е имал къса почивка, защото е започнал подготовка с разградчани за атака на груповата фаза на Шампионската лига. Както е известно, 28-годшният Вердон пропусна последните два мача на националния отбор на Бенин заради травма, но вече е напълно готов за игра.

Оливие е при орлите от 2021 година и в момента е несменяем титуляр. През миналия сезон бе на терена в 44 мача във всички турнири, в които отбеляза 4 гола.

 „Вердон има решаваща роля в Лудогорец от пристигането си. Той получава годишна заплата в размер на 289 536 евро, което го прави един от най-добре платените бенинци в Европа за сезон 2023/24. Има договор до лятото на 2025 година“, пише сайтът.

В същото време пък крилото на разградчани Бърнард Текпетей направи акция по даряването на кръв в родната Гана, на която се отзоваха и местни национали.