Лудогорец може да се превърне в машина за пари, ако умело използва фурора на Квадво Дуа на европейското първенство. Централният нападател на "орлите" и на Швейцария реализира първия гол за успеха с 3:1 над Унгария и се превърна в първия футболист в историята от нашата Първа лига, който бележи на европейско първенство.

По-важното е обаче, че цената му на трансферния пазар скочи главоломно. Може да се каже, че Лудогорец удари джакпота с гола на Дуа, пише „Мач Телеграф“.

Припомняме, че преди година Дуа бе купен от немския Нюрнберг, тогава пазарната му цена бе около 3 милиона евро. Лудогорец се пребори за неговия подпис с руския гранд ЦСКА (Москва), който дълго време преговаряше за швейцареца. В крайна смета от Разград спечелиха битката за Дуа. Сега цената на тарана, който си спечели титулярно място в състава на Мурат Якин за първенството в Германия, скочи до небесата и едва ли Лудогорец ще го продаде за по-малко от 10 милиона евро.

Сходна е ситуацията и с полския халф Якуб Пьотровски. Той влезе като резерва в първия двубой на "Дружина полска" на Евро 2024, загубата с 1:2 от Нидерландия. Самото му присъствие на турнира на Стария континент вдига цената му, която в момента е около 5 милиона евро. В момента полякът е вторият най-скъп футболист в Лудогорец, според сайта transfermarkt. Преди него е само Бърнард Текпетей, оценяван на 6 милиона евро.

Сметките показват, че Лудогорец може да прибере между 35 и 40 милиона евро от продажбите на четирима свои футболисти - Дуа, Пьотровски, Руан Секо и Текпетей. Към момента само Пьотровски и Текпетей официално поискаха да бъдат продадени и да продължат кариерите си в по-силни първенства.