Ръководството на елитния шведски футболен клуб Хамарби е отхвърлило оферта на българския шампион Лудогорец за централния защитник Едвин Куртулус, съобщава местното издание "Афтонбладет". Очаква се разградчани да направят ново подобрено предложение за 24-годишния играч с косовски корени.

"Не коментирам", заяви спортният директор на шведския клуб Микаел Хелмберг по повод интереса към Куртулус.

Бранителят, които има четири мача за националния отбор на Швеция, има договор с Хамарби за още един сезон. Той е свързван с трансфер от доста време, като Беше следен от Верона и Болоня, но от двата италиански клуба така и не пратиха конкретна оферта.
      
През август миналата година Щурм Грац предложи около 30 милиона шведски крони (2,7 милиона евро) за играча и предложението беше прието от Хамарби, но Куртулус не пожела да премине в състава на австрийците.

"Не държа да бъде клуб от топ 5 първенство, но искам да бъде място, където ще се чувствам добре като начин на игра и където ще мога да направя следващата крачка в развитието си. Също така желанието ми е офертата да бъде добре подплатена финансово, така че има достатъчно фактори. Ако имах предложения от пет или шест отбора, които да сравня, щеше да бъде различно, но е само един (Щурм Грац) и нямам чувството, че трябва да приема", заяви преди десетина месеца бранителят.

Сега той намекна, че е готов да приеме трансфер в Лудогорец, който е хегемон в българския футбол в последните години и през това лято ще се опита да влезе в Шампионската лига.

Снимка: БГНЕС