Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Представяме ви нашата рубрика, която е посветена специално на Евро 2016. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и ще дават своите прогнози за всеки един мач. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда.

 

Временно класиране:
1. Ваня Симонска – 28 точки
2. Велислава Миланова – 25 точки
3. Деси Джерманска – 22 точки

 

Деси

Унгария – Португалия 0:1
Преди втория мач казах, че Португалия изпитва известни проблеми в атака, но въпреки това очаквах успех за тях. Видя се, че нещо се случва с този отбор. В квалификациите бележеше трудно, сега на Европейското е още по-зле. Да, ако се погледнат отправените удари, свят може да ти се завие (рекордьор на първенството досега – 50 за два мача)... но в същото време липсва най-важното – ефикастността. Очаквам драматичен мач, може да има и изненада. Възможно е португалците да се отпушат и да излеят гнева си върху Унгария или да си тръгнат безславно от шампионата. Второто изобщо не е лишено от логика, защото въпреки именития си тим, сякаш иберийците нямат колектив.  Унгарците пък се завърнаха на голямата сцена по най-добрия начин – имат 4 точки. Нещо, което мнозина не вярваха. 

Исландия – Австрия 1:0
Австрия е на последно място, но има шанс да се класира. Навярно ще се бори за него, въпреки че до тук нищо не показа. Определено група F е най-завързаната и пълна с изненади. Такава е отборът на Исландия. Очаквам труден и заплетен мач, но може би голове няма да има. Напълно е възможно е да си спретнат и едно нулево равенство, но си мисля че исландците натрупаха малко самочувствие и ще се възползват от това. 

Швеция – Белгия    1:2
Труден мач. И още повече за прогнози. Белгийците стартираха трудно на ЕВРО 2016, но след това напомниха кои са. Точка днес им е достатъчна за второто място. От друга страна, шведите много разочароват. Нямат отправен точен удар в първите две срещи. Все още сме в очакване и на рекордното попадение на Златан Ибрахимович. Може да го видим, но едва ли повече от това. 

Италия – Ейре 0:1
Италия си осигури първото място в групата и днес няма за какво да играе. Очаква се дори Антонио Конте да излезе с резервен състав. Предвид практичния подход на Скуадра адзура – навярно и днес няма да си дава много зор, ще се пестят сили, най-вероятно ще се действа спокойно и отбранително, докато съперникът ще търси задължителна победа. Защо пък Ейре да не я постигне, с което да спечели третото място в групата.

 

Ваня

Исландия - Австрия. Мисля, че Исландия ще разгърне пълния си потенциал и ще докаже, че постигнатото до момента не е случайност. Прогноза 2:1

Унгария - Португалия. Труден за прогнозиране мач, в който всичко може да се случи. Португалците много разочароваха до момента, докато унгарците са от приятните изненади. Прогноза 0:1

Италия - Ейре. Мачът е много важен за Ирландия и мисля, че ще ср хвърлят в здрава битка, за да се класират в следващата фаза. Италианците вече направиха това и мисля, че ще пестят сили, а водещите играчи ще получат почивка. Прогноза 0:1

Швеция - Белгия. Залагам на здрава битка на терена и 1 гол в полза на Белгия. Прогноза 0:1

 


Вели

Исландия - Австрия  0:1 
Исландия има две равенства до момента, а Австрия има само една точка. И двата тима обаче все още имат шанс да се класират напред. Австрийците не започнаха първенството по - най добрия начин, но смятам, че ще вземат три точки в този двубой. 

Унгария - Португалия 1:2 
Португалците излизат за победа в този мач, а унгарците вече са си осигурили място на осминафиналите. Очаквам Кристиано Роналдо да отбележи гол и Португалия да продължи напред.  

Италия - Ирландия  2:1  
Италия вече е на полуфинал, при това безапелационно спечели първо място в Група F.  Ейре пък има само точка и ще направи всичко възможно да победи, за да има някакви шансове. Възможно е Антонио Конте да даде почивка на част от титулярите си, но въпреки това смятам, че "скуадра адзура" ще спечели срещата.  

Швеция - Белгия  1:3 
Белгия е по - класният тим в момента и има нужда дамо от точка за класиране напред. Шведите обаче задължително трябва да спечелят, ако искат да продължат. Смятам обаче, че освен голямата си звезда Ибрахимович, нямат особени аргументи за успех. Очаквам Златан да вкара, но ще заложа за победа на Белгия.