Капитанът на Белгия Еден Азар беше определен за играч на мача при победата с 4:0 над Унгария на осминафиналите на Евро 2016 по футбол.

Азар се отличи с гол и асистенция в Лил, където на клубно ниво той тръгна към големия футбол.

"Получи се страхотен мач. Заслужавахме победата. Можеше да вкараме и още голове, но вратарят на съперника направи няколко страхотни спасявания. Това сега няма значение. Щастливи сме, че продължаваме напред и вече сме четвъртфиналисти. 

Срещнахме сериозен съперник. Искам да поздравя футболистите на Унгария, които дадоха всичко от себе си. Ние бяхме много солидни като отбор. Създадохме доста положения, а в същото време ме им дадохме много шансове. 

От много години не сме постигали нещо голямо. Сега сме само на четвъртфинал, така че трябва да мислим мач за мач", каза Азар.

Влезлият като резерва нападател Миши Батшуай вкара втория гол след подаване на Азар в 78-ата минута, с което предреши крайния победител.

"Влязох много добре в един доста труден мач. Това само може да ме радва. Вторият гол, който отбелязах, до голяма степен реши мача. Бях възнаграден за старанието", коментира той.

Аксел Витсел пък е доволен от прогреса, който показва Белгия с всеки изминал мач на Евро 2016.

"На почивката си говорихме, че трябва да увеличим преднината си в резултата. Хубаво е, че с всеки мач се представяме по-добре. Ранният гол ни позволи да играем по-разкрепостено. Получихме много пространства, но не се възползвахме. Хубавото е, че не допуснахме гол, но мисля, че трябваше да вкараме по-рано. Азар? той беше много добър. Всички трябва да играят така, за да стигнем още по-далеч", коментира Витсел.

Друга резерва Яник Ферейра-Караско оформи крайното 4:0 в добавеното време.

"Щастлив съм, че вкарах. Това е полезно за самочувствието. Отборът игра много добре. Бързо открихме резултата. Не съм разочарован, че не бях титуляр. Това го решава треньорът. Аз във всеки един момент се раздавам максимално", коментира Караско.