Италия – Испания, мач от 1/8-финалите на Евро 2016, "Стад дьо Франс", Париж, начало: 19:00 часа българско време, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

Италия: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Флоренци, Пароло, Де Роси, Джакерини, Дармиан, Пеле, Едер
Селекционер: Антонио Конте

Испания: Де Хеа, Хуанфран, Пике, Рамос, Алба, Бускетс, Фабрегас, Силва, Иниеста, Нолито, Мората
Селекционер: Висенте дел Боске

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно това е най-интересният 1/8-финален мач на Евро 2016. Италия и Испания излизат в повторение на финала от последното издание на шампионата на Стария континент. Тогава "Ла Фурия" помете "адзурите" с 4:0, а преди това те бяха и в една група, където поделиха точките след 1:1. През 2008 г. испанците отново ликуваха над Джанлуиджи Буфон и компания след 0:0 в редовното време и изпълнение на дузпи. Сега Италия ще търси мъст, макар и с куп кадрови проблеми.

Няма ги Клаудио Маркизио и Марко Верати, аут е Антонио Кандрева, а Федерико Бернардески до последно ще бъде под въпрос. Висенте дел Боске пък може да разчита на всичко най-добро, с което разполага, като Алваро Мората за първи път ще се изправи срещу вече бившите си съотборници от защитата на Ювентус – Леонардо Бонучи, Андреа Бардзали и Джорджо Киелини. Нападателят на торинци Пауло Дибала вече се пошегува, че испанският стрелец се страхува от Киелини и се е надявал да не играе срещу него, но тази вечер ще му се наложи да се изправи лице в лице с кошмара си.

Италия няма победа над Испания в официален мач от световното първенство през 1994 г., когато се наложи с 2:1, а през 2013 и 2014 г. двата отбора играха контроли, които иберийците спечелиха с по 1:0. Последната среща отново беше приятелска – през месец март тази година и завърши 1:1. Общият баланс е в полза на "адзурите" – 6 победи, 4 загуби и 7 равенства и интересното е, че на испанците са им нужни цели 76 г., за да постигнат първи успех над този съперник, който идва в контрола през 2000 г. - 2:0.

Водещите букмейкъри в света определят Испания като абсолютен фаворит в сблъсъка, но нашата прогноза е, че италианците ще успеят да се промъкнат на 1/4-финалите, където чака Германия. Това ще стане благодарение на Буфон и триото централни защитници пред него, известно с прякора BBC, както и със страхотна тактическа дисциплина.

Прогноза: Италия – Испания 2:1

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!