Селекционерът на националния отбор на Полша Адам Навалка заяви, че играчите в отбора са показаха добър футбол по време на Евро 2016.

"Дружина полска" отпадна на четвъртфиналите след загуба с 3:5 след изпълнение на дузпи от Португалия. Отборът на Навалка не загуби нито един мач в редовното време, но не успя да се класира сред четирите най-добри тима на шампионата на Стария континент.

"Разбира се, за нас сега е тежък момент. Момчетата вложиха много сърце в този мач, играха смело през целия турнир. Ние не загубихме нито един мач, победиха ни след дузпи. Затова с оптимизъм може да гледаме напред и на представянето на отбора на Мондиал 2018. В скоро време ще направим анализ на представянето, но тази загуба е болезнена", заяви Навалка.

"Отборът върви напред и този турнир до доказа. Бяхме много добри в груповата фаза и в плейофите, показахме добър футбол. Стараем се да прогресираме и в бъдеще ще продължим да го правим", добави селекционерът на Полша.

"И двата отбора играха много добре тази вечер. Това беше мач, пълен с предизвикателства и единоборства. Играчите оставиха много сърце в двубоя - и от двата състава. Аз не бих искал да отличавам отделни играчи, всеки заслужава признание", коментира още Навалка.

"Мисля, че очакванията на феновете са да играем по-добре и по-добре. Ние чувстваме тяхната подкрепа. Смятаме, че можем да им донесе още много радост. Надявам се, че ще продължаваме да го правим. Иска ми се това първенство да бъде началото на една прекрасна ера за полския футбол, но ние ще останем здраво стъпили на земята. Знаем, че противниците ни ще играят по различен начин срещу нас сега и ако искаме да играем важна роля в международния футбол, ще трябва да бъдем подготвени", каза още селекционерът на Полша.

"Роберт Левандовски е и винаги ще бъде изключително важен играч за този отбор. Той е капитан, той мотивира играчите на терена и извън терена. Поведението му е нещо, което мога само да похваля. Това беше добър турнир за отбора, но и за Левандовски. Много съм доволен от начина, по който той играе. Искам да благодаря на всички играчи за сърцето и амбицията, която показаха във всички мачове. Можем само да бъдем щастливи", заяви Навалка.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!