Селекционерът на Германия Йоахим Льов призна, че е изключително щастлив от драматична победа над Италия на четвъртфиналите на Евро 2016 по футбол.

Двубоят завърши 1:1 в редовното време и продълженията, а Бундестимът се наложи с 6:5 след изпълнение на рекордните 18 дузпи.

"Много съм щастлив, че се класирахме на полуфиналите. Мачът беше много драматичен до последния удар. Сега съперникът няма значение. Важното е, че все още сме в турнира. Двата отбора показаха футбол на изключително високо тактическо ниво. Но смятам, че ние бяхме малко по-добри. Отборът на Италия е много силен през центъра, но ние се противопоставихме добре. Късметът ни изневери при дузпата, която те получиха. Иначе не виждах как италианците могат да ни вкарат гол от игрова ситуация".

"Италия е различен съперник от Словакия и трябваше да промених малко нашата схема. Те играят с трима в защита, с двама в центъра на атаката и две крила, пресират дълбоко. На пръв поглед е предвидимо, но италианците го правят много добре. Беше опасно в защита да бъдем четирима на четирима. Веднага след победата им над Испания аз имах идеята как да им се противопоставим", коментира Льов.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!

Специалистът призна, че отборът е тренирал дузпи, но точно считаните за най-сигурни изпълнители са пропуснали, визирайки Томас Мюлер, Месут Йозил и Бастиан Швайнщайгер.

"Разбира се, тренирахме дузпи. По принцип имаме добри изпълнители на дузпи, но точно те не вкараха в този мач. Всеки играч трябваше да вземе решение за реда. Първите петима изпълнители ги намерихме бързо. Най-трудното при дузпите е, когато футболистът тръгне от центъра за изпълнението и си мисли колко много зависи от неговия удар. Но младоците в нашия състав - Кимих и Хектор, не ни подведоха и в решаващия момент вкараха своите изстрели. Особено Йонас, който реализира решаващата дузпа. Той е спокоен и сериозен футболист, който винаги е концентриран", каза Льов.

Наставникът на Маншафта обяви, че Сами Хедира, който беше заменен след четвърт час игра заради мускулна травма на аддукторите, ще се нуждае от повече време за възстановяване и по всяка вероятност няма да играе до края на турнира.

"Загубите ни преди полуфинала? Хедира има мускулна травма на бедрото и ще се нуждае от повече време за възстановяване. Хумелс ще бъде наказан и затова ще трябва да намерим решение на тези проблеми. Марио Гомес също има мускулни болки, но мисля, че при него ситуацията не е тревожна. Беше ясно, че в даден момент ще се нуждаем от Бастиан Швайнщайгер. Той се справи добре, работи здраво и неговият опит на терена беше много полезен за нас", каза Льов.