Вратарят на италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон призна, че "адзурите" са дали всичко, което могат при поражението с 5:6 след дузпи срещу Германия на четвъртфиналите на Евро 2016. В редовното време и продълженията двата състава направиха равенство 1:1.

"Направихме всичко, което можахме. Изглеждаше, че то беше достатъчно. С тази организация, тактика и себераздаване няма нищо невъзможно. Антонио Конте ни похвали и каза, че е горд от нас. Дадохме сърцето и душата си в този турнир. Борихме се до последната капка пот. Дадохме всичко и бяхме съвсем близо до успеха. Страшно е да се мисли, че Германия не вкара три от дузпите си, а ние не успяхме да спечелим. Поражението ни е истински шок. Пред нас има нови предизвикателства и ангажименти. Ситуацията е доста по-различна в сравнение с тази от Мондиал 2014. Опитахме се да победим, но сега се прибираме у дома", заяви Буфон след двубоя.

Защитникът Леонардо Бонучи е горд от представянето на отбора. "Говорихме си, че дори да отпаднем, това трябва да стане с високо вдигната глава. В 120-те минути бяхме равностойни на световния шампион. Отпадането винаги идва с голяма болка. Ние оставихме нашите сърца във всеки мач и във всяка тренировка. Всичко беше страхотно. Благодаря и на феновете, че ни подкрепиха във всеки един двубой. Надяваме се да бъдат горди с нас. Във тези турнири всички трябва да бъдем като един. Сега показахме, че това може да бъде така. Победихме Белгия, Швеция и Испания, а след това срещнахме световните шампиони. Дузпите са въпрос на шанс, а германците направиха една грешка по-малко от нас. Горд съм да бъда част от отбора", коментира Бонучи

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!