Една от звездите на френския национален отбор – Пол Погба, заяви, че му е било болно да гледа как съотборникът му в Ювентус Джанлуиджи Буфон плаче след отпадането на Италия от Германия на Евро 2016.

Бундестимът се наложи след изпълнение на дузпи и се класира на 1/2-финалите на шампионата на Стария континент, където съперник е именно Франция. "Нямаше значение дали играем с Италия или Германия, щеше да е еднакво сложно за нас. Но със сигурност излизаме, за да спечелим", каза Погба след разгрома с 5:2 над Исландия.

"Беше ми много болно да гледам плачещия Буфон след дузпите. Когато го видях по телевизора ми стана много тежко, все едно нещо ми заседна в гърлото. Той е великолепен вратар и направи всичко възможно. Италия игра отлично, но загуби. Така е във футбола. Играя заедно с повечето им играчи и знам, че заслужаваха да спечелят турнира", добави Погба.

Относно успеха над Исландия, халфът заяви: "Добра игра, добра победа. Вкарахме пет гола и сме доволни. С Германия ще се получи голям мач, но сме настроени решително и ще дадем всичко от себе си, за да спечелим", завърши Погба.

Мачът между двата отбора е на 7 юли, а ден по-рано е другият полуфинал, който противопоставя Уелс и Португалия.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!