Германия - Франция, полуфинален сблъсък на Евро 2016. Стадион "Стад Велодром" в Марсилия, 22.00 часа българско време, пряко в Gol.bg.

Вероятни състави:

Германия: Нойер, Боатенг, Хьоведес, Кимих, Хектор, Швайнщайгер, Кроос, Йозил, Дракслер, Гьотце, Мюлер
Франция: Лорис, Косиелни, Рами, Евра, Саня, Канте, Погба, Матюиди, Пайе, Гризман, Жиру

 

Прогнозирайте ТУК срещите от Евро 2016 и спечелете страхотни награди


Прогноза на Gol.bg:

Домакинът на Евро 2016 Франция е изправен пред най-сериозния си тест, срещайки за първи път в надпреварата противник от най-голям калибър в лицето на световния първенец Германия.

Любителите на конспирациите вече съзряха съдийско бутане за "петлите" още преди мача. Става дума за наказанието на Матс Хумелс, който получи смешни жълти картони за несъществуващи нарушения в мачовете срещу Словакия и Италия.

И дали това е случайно, след като именно един от най-добрите защитници на планетата гилотинира французите на Мондиал 2014, когато Бундестима елиминира опонента си на четвъртфиналите с тактическа победа 1:0? 

В отсъствието на Хумелс до Джером Боатенг в центъра на отбраната почти сигурно ще застане Бенедикт Хьоведес, а другия вариант се казва Шкодран Мустафи. Германците имат още три проблема, свързани с контузиите на Сами Кедира и представилия се много добре на турнира таран Марио Гомес. 

Именно неговата липса тревожи германците, защото Томас Мюлер продължава да бъде преследван от малшанс и още няма гол, а Марио Гьотце е твърде инертен. Бастиан Швайнщайгер е на линия, но не е ясно дали е напълно готов, затова той може да бъде заменен в средата на терена от Юлиан Вайгъл или Емре Джан.

Двата тима играха контрола през есента, спечелена от французите, но тогава това нямаше особено значение, защото акцентът беше върху жестокия атентат в Париж. В исторически план Маншафта изостава с 9:12 победи в 27 мача, при голова разлика 43:43. 

Но това няма голямо значение, защото на големи форуми (винаги само световни първенства) Германия показва шампионския си ген и тотално доминира, елиминирайки този противник също така на полуфиналите на Мондиал 1982 и Мондиал 1986. Първият и последен (засега) случай, в който Франция бие германците на голям турнир е на световното през далечната 1958 година, в мача за трето място.

Стряскаща традиция тревожи домакините: германците са играли 7 пъти срещу домакини на полуфиналите на европейски или световни първенства и са се класирали на финал цели 6 пъти! 

Тази вечер ще видим най-доброто нападение в турнира срещу най-добрата защита. Момчетата на Дидие Дешан реализираха 11 гола, но пък пет от тях бяха вкарани в мача срещу Исландия на четвъртфиналите. Мануел Нойер е допуснал само един гол, но той падна от дузпа на четвъртфинала срещу Италия.

Французите са на полуфинал на голям форум за първи път от Евро 2000, което успяха да спечелят. На тяхна страна е фактът, че играят силно като домакини, триумфирайки пред своя публика на Евро 1984 и Мондиал 1998.

Персоналните проблеми на германците пък напомнят за Евро 1996, когато преди сблъсъка с Англия най-успешната европейска нация също имаше много контузени, но спечели с дузпи. 

Бундестимът гони своята рекордна четвърта титла на Стария континент, докато "петлите" се стремят да покорят европейския връх за трети път и да се изравнят с Германия и Испания. Очакваме напълно равностоен сблъсък и влизане на мача в продължения, в които е по-вероятно Франция да стигне до победен гол заради по-добрата си атака, или след нежна съдийска "целувка".


Резултат:  Германия - Франция 1:2 (след продължения), в редовното време - 1:1