Големият победител от първия етап на играта „Прогнозирай Евро 2016 и спечели с Gol.bg" Константин Кискинов се завърна на родна земя и разказа впечатленията си от финала на европейското първенство по футбол, което той изгледа на стадион "Стад дьо Франс".

15-годишният ученик се наслади на двубоя между Франция и новия европейски шампион Португалия в компанията на майка си. Специално за Gol.bg те изпратиха и снимки от събитието, което остава в историята, защото португалците спечелиха първи голям трофей.


Константин, какво е усещането да гледаш финал на европейско първенство на живо?
- Усещането е невероятно, досега бях гледал мач на живо само веднъж (Локо Пд срещу Локо Сф в Пловдив), но това не може да се сравни с атмосферата на “Stade de France” по време на финалния мач от Евро 2016. Независимо че нито един от отборите не беше сред първоначалните ми фаворити, преживяването беше страхотно и никога няма да го забравя.

За кой отбор беше на финала, след като твоите фаворити Италия и Германия отпаднаха?
- На финала подкрепях Франция, защото по време на турнира те играха по-атрактивно, а и не съм сигурен, че португалците щяха да стигнат до там, ако не бяха се паднали в лекия поток. Факт беше, че те така и не загубиха, но пък и доста трудно елиминираха съперниците си, главно след равенства в редовното време.

Мнозина обвиниха португалците, че са триумфирали с "анти-футбол". Ти на същото мнение ли си?
- Както казах, техният футбол не беше толкова атрактивен, колкото този на Франция или на някои други отбори. Тяхната тактика обаче бе много успешна, а освен това те успяха да вкарат и няколко много красиви гола, сред които и този на Едер на финала. Не мисля, че те триумфираха с "анти-футбол", а по-скоро с умна и ефективна игра. Така или иначе "победителите не ги съдят" и те са спечелили.

Успя ли да се докоснеш до някоя голяма звезда отблизо?
- Не съм успял да се срещна съвсем отблизо с някого от футболистите, но видях доста отблизо тези от тях, които изпълняваха корнер малко пред трибуната ми, и това също ми стига.

Какво ти е мнението за Роналдо и контузията му не помогна ли на Португалия за титлата?
- Въпреки, че все още си спомням моментите от мача на Реал Мадрид срещу Лудогорец в София, в които той ми направи неприятно впечатление, Роналдо е много добър футболист, постигнал е всичко в два различни големи клубни отбора, а вече спечели и европейската титла с Португалия. Той може да отбележи гол винаги и да реши всеки мач, така че той бе много важна част от португалския тим. Видя се обаче, че с колективна игра, те успяха да победят и без него, за което ги поздравявам.

Кой е следващият мач, който би искал да гледаш на живо на голям европейски стадион?
- Ако е мач между клубни отбори, бих искал да гледам мач с участието на Манчестър Юнайтед на финала на Шампионска лига, като се надявам, че те ще го достигнат отново в близките няколко сезона. Ако става дума за мач между национални отбори, бих искал да гледам финала на световното първенство през 2018, в който се надявам, че Италия ще участва.

Доволен ли си от селекцията на любимия Манчестър Юнайтед и какви са шансовете на "червените дяволи" за титла във Висшата лига?
- Засега да. Ибрахимович и Мхитарян ще помогнат много в предни позиции, защото ми се струва, че формата на Уейн Руни вече започна да спада, а Рашфорд и Марсиал все още са млади и е добре да има кой да им помага. Също така е добре широчината в състава да е по-голяма. С Моуриньо, който е доказал, че може да се справя навсякъде. както и с новите футболисти (към които се надявам да се присъединят и още някои), отборът ще е далеч по-добър от това, което гледахме при Ван Гаал. Не съм сигурен дали титлата ще е възможна още този сезон, но се надявам, че тя ще бъде спечелена.