Две победи записаха четирите отбора на български легионери в първите плейофни мачове за участие в груповата фаза на Лига Европа. В решаващия кръг обаче игра само един роден футболист и това беше Симеон Славчев при поражението на Карабах от Азербайджан с 0:1 срещу молдовския Шериф.

Славчев, бивш халф на Литекс, игра 73 минути при загубата в Тираспол. Шериф откри резултата в осмата минута с гол на Рифет Капич, а българският халф беше заменен от албанеца Анси Аголи.

Живко Миланов остана резерва при победата на кипърския Аполон Лимасол с 1:0 срещу бившия отбор на Станимир Стоилов - Астана от Казахстан. Единственият гол в този мач беше вкаран от бразилеца Кажу в 79-та минута.

Дюделанж продължи похода си в Лига Европа и без титулярния нападател Едисон Йорданов, който изтърпява наказание за натрупани жълти картони. Тимът от Люксембург надви с 2:0 румънския ЧФР Клуж, след като Давид Турпел вкара в 67-та минута, а Данел Синани оформи крайния резултат в 80-та.

Мидтюланд стигна до равенство 2:2 срещу Малмьо без Божидар Краев в групата. Маркус Розенберг и Маркус Антонсон вкараха в 12-та и 24-та минута за шведите, а Густав Викхайм и Айо Симон Окосун се разписаха за датчаните в 60-та и 77-та.

Олимпиакос взе добър аванс срещу Бърнли преди реванша в Англия, след като спечели с 3:1 у дома в първия мач. Константинос Фортунис беше точен в 19-та минута и в 60-та от дузпа, а в 48-та подаде на Андреас Буахалакис за трети гол. Бърнли изравни временно в 33-та минута с гол от наказателен удар на Крис Ууд.

Севиля спечели с минималното 1:0 гостуването си на чешкия Сигма Оломуц след гол на Пабло Сарабия в 84-та минута, а балканското дерби между Партизан и Бешикташ завърши наравно 0:0 в Белград.