Сампдория - Милан, мач от 33-ия кръг на италианската Серия А, стадион "Луиджи Ферарис", 21:45 часа

Групата на Милан

Вратари: Донарума, Лопес, Ливейри

Защитници: Абате, Алекс, Антонели, Калабриа, Де Шилио, Ели, Мексес, Романьоли, Сапата

Халфове: Бонавентура, Хонда, Маури, Куцка, Локатели, Монтоливо, Поли

Нападатели: Бака, Балотели, Боатенг, Адриано

Контузени: Абиати, Нианг

Прогнозата на Gol.bg:

Новият треньор на Милан Кристиан Броки ще има трудна задача в дебютния си мач начело на отбора. "Росонерите" гостуват в Генуа на Сампдория в опит да прекъснат негативната си серия от 5 мача без победа.

За последно Милан спечели в Серия на 27 февруари срещу Торино (1:0) у дома.  На "Сан Сиро" се надяват треньорската смяна на Синиша Михайлович с Кристиан Броки да даде положителен ефект, въпреки че доста от играчите застанаха зад сърбина при уволнението му.

Според медиите в Италия Броки също ще заложи на схема с двама нападатели. Само че вместо 4-4-2, която Михайлович налагаше до скоро, вероятно ще избере 4-3-1-2, като зад нападателя се очаква да играе Джакомо Бонавентура. Около състава на Милан няма особени кадрови проблеми, като липсват само Мбайе Нианг и резервният вратар Кристиан Абиати.

Сампдория живна в последните кръгове, записвайки 3 победи и 2 равенства, с които дръпна на 8 точки от зоната на изпадащите. През сезона досега тимът от Генуа падна два пъти от Милан (1:4 и 0:2) и сега ще се опита да се отсрами с положителен резултат.

Треньорът на Самп Винченцо Монтела няма да може да разчита на наказания централен защитник Андреа Ранокиа, а Сала и Карбонеро са в лазарета. Треньорската смяна дава шанс на Милан да изненада съперника. Крайно време е "росонерите" да победят и да прекъснат черната серия от март насам, а Сампдория се очертава корав, но все пак преодолим съперник.

Резултат: 0:1