Левски ще елиминира ЦСКА и ще спечели Купата на България. Това прогнозира анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла преди днешния 1/2-финален реванш между двата родни гранда.

"Сините" имат комфортна преднина от 2:0 след първото Вечно дерби и бившият защитник на "армейците" е на мнение, че възпитаниците на Стамен Белчев няма как да я заличат.

Майкъла мотивира мнението си със слабата отбрана на ЦСКА през пролетта, най-вече в представянето на Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски. "Казах това и на Стамен Белчев и той се съгласи с мен", разкри Илиев.

Запитан на въпрос дали в такъв случай спецът не трябва да заложи на опитния Александър Барт, Майкъла каза, че това е треньорско решение и не може да вземе отношение. Относно завръщането в групата на Кирил Десподов, той заяви, че националът е отличен футболист.

"Но какво от това? Проблемът е защитата. Вкарваме гол, допускаме гол, вкарваме гол, допускаме гол. Довечера мачът ще завърши наравно и Левски ще спечели Купата. Титлата е за Лудогорец, за ЦСКА участие в Европа. Лятото трябва да стягаме отбор за там. Познавам последните резултати от дербито и приятелите се шегуват, че съм станал левскар", каза още Илиев, след което допълни, че очаква добро съдийство от бригадата, начело с Николай Йорданов.

Относно реванша Славия – Ботев (1:0), който беше изпълнен със скандални решения на реферите, Майкъла заяви, че пловдивчани също имат вина за отпадането си, защото са играли без концентрация. "Това не беше техният футбол. Липсваше им агресия, типичните бързи атаки", завърши Майкъла.

Левски е символичен домакин на ЦСКА днес от 18.30 часа и Вечното дерби може да се проследи на живо в Gol.bg.