Левски - ЦСКА, среща-реванш от полуфиналите за Купата на България, стадион "Васил Левски", начало: 18:30 часа.

Групата на Левски: Божидар Митрев, Николай Кръстев, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Аймен Белаид, Ивайло Найденов, Иван Горанов, Афонсо Фигейредо, Паулиньо, Антонио Вутов, Роан Прохазка, Филипе Нашименто, Васил Панайотов, Жерсон Кабрал, Габриел Обертан, Жорди Гомес, Хали Тиам, Сержиу Буш

Групата на ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Слави Петров, Станислав Манолев, Александър Барт, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Валентин Антов, Александър Георгиев, Жеферсон Телес, Стойчо Атанасов, Рубен Пинто, Кристиян Малинов, Раул Лое, Тиаго Родригес, Роланд Алберг, Кирил Десподов, Енрике Рафаел, Едвин Джеси, Жан Бланко, Фернандо Каранга

Прогноза на Gol.bg:

Символичните домакини от Левски постигнаха изненадваща чиста победа с 2:0 в първата среща срещу ЦСКА и сега могат да бъдат по-спокойни. 

Въпреки това феновете на "сините" няма как да са доволни от представянето на любимия им отбор през целия сезон и още повече от началото на пролетния дял. Борбата с Берое за третата позиция в Първа лига продължава и най-вероятно всичко ще се реши в самия край на първенството.

Лошата новина за футболистите на треньора Делио Роси е отсъствието на Милош Цветкович. Сръбският бранител на Левски е аут до края на сезона. Десният защитник, който се контузи при победата с 2:0 срещу Верея, пристигна на вчерашното занимание със специален ботуш на левия крак. 

След направените му допълнителни изследвания стана ясно, че има разкъсвания на мускула, които ще го извадят поне за месец от футболните терени. Той със сигурност е аут за мачовете на "сините" до края на този сезон. По всяка вероятност неговото място за дербито ще заеме Роман Прохазка, който немалко пъти се е подвизавал на този пост.

ЦСКА пък изигра много силен сезон на родна сцена, но в най-важните мачове, както за първенство, така и за купата, се пропука. През последните седмици тимът не се представя особено добре и в реванша с Левски надеждите не са големи.

В Стара Загора, в съботния мач, "червените" тотално капитулираха в битката за титлата от Първа лига след равенство 1:1 срещу Берое. Така "армейците", подобно на Левски, ще опитат да спасят сезона с Купата на България и така да ознаменува своята 70-та годишнина.

Добрата новина за треньора Стамен Белчев е завръщането на Кирил Десподов. Той се контузи по време на шампионатния мач с Лудогорец в Разград и чак сега вече е готов за игра. Почти сигурно той ще стартира като титуляр срещу "сините".

Александър Дюлгеров има травма и ще пропусне дербито. С контузии са още Георги Китанов и Укра. Все пак, може да се каже, че Белчев ще разчита на най-доброто срещу Левски и отборът ще изглежда по един доста добър начин.

Прогноза: Левски - ЦСКА 1:2