Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев е герой и успява да извлече максимума от извиканите футболисти. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод предстоящите мачове на България в Лигата на нациите.

В събота "лъвовете" са домакини на Кипър, а след това гостуват на основния конкурент за 1-то място в групата ни Норвегия. Бившият защитник заяви, че 4 точки от двата мача ще е страхотен резултат и призова всички да подкрепим отбора.

"Спечелихме първите две срещи с голяма доза късмет, но това не е малко. Хората са забравили, че и през 1994 г. имахме голям шанс. Най-силната ни генерация се класира на световното първенство в САЩ щастливо. Франция се нуждаеше от точка срещу Израел и нас, но загуби и двата мача. Сега късметът отново е с нас", припомни Майкъла.

"Хубчев е извикал най-добрите футболисти. Няма на кои други да разчита. Дава всичко от себе си за постигането на целта и по-удачен вариант за национален селекционер няма", добави Илиев.

Съботният мач с Кипър на "Васил Левски" започва в 21.45 часа наше време. Гостуването на Норвегия ще се играе във вторник със същия начален час. В класирането България е с пълен актив от 6 точки, скандинавците и островитяните имат по 3 т., Словения е с нулев актив.

Само победителят в групата отива на 1/2-финал в съответната лига.