Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Дербитата на Европа". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

В следващите две седмици се подновява новият турнир на УЕФА за национални отбори – Лигата на нациите. България започна по отличен начин участието си в него. Без да блестят "лъвовете" победиха Словения (2:1) в Любляна и Норвегия (1:0) в София, което за момента ни отрежда лидерското място в групата.

Сега възпитаниците на Петър Хубчев имат нови тежки изпитания. В събота приемаме Кипър и ще гоним задължителна победа, защото само 1-та позиция гарантира участие на 1/2-финал и евентуален финал. След битката на "Васил Левски" ни предстои най-тежкия мач в групата – гостуване на основния ни конкурент Норвегия. И тези две срещи могат да окажат голямо влияние относно крайния изход на борбата в нашата група 3 на турнира.

Безспорното дерби от Лигата на нациите е между Холандия и Германия, които ще се изправят един срещу друг в събота вечер. За последно те играха официален мач на Евро 2012 и Бундестимът спечели с 2:1 в груповата фаза.

Погледи приковава още сблъсъкът между Хърватия и Англия, които се срещнаха на 1/2-финал на Мондиал 2018. "Шахматистите" спечелиха с 2:1 след продължения, за да постигнат най-големия успех в историята си. Сега двата отбора ще търсят първи точки в Лигата на нациите, след като претърпяха загуби от Испания, съответно 0:6 в Елче и 1:2 на "Уембли".

Най-интересните мачове за седмицата:

Сряда, 21.00 часа, приятелски мач:
Украйна – Италия

Четвъртък от 21.45 часа, Лига на нациите:
Полша – Португалия
Черна гора – Сърбия

От 22.45 часа:
Русия – Швеция 

Четвъртък, приятелски мачове, от 20.45 часа:
Аржентина – Ирак

От 21.00 часа:
Франция – Исландия

От 21.45 часа:
Уелс – Испания

Петък, Лига на нациите, от 21.45 часа:
Белгия – Швейцария
Хърватия – Англия

Четвъртък, приятелски мачове, от 14.00 часа:
Южна Корея – Уругвай

От 20.45 часа:
Саудитска Арабия – Бразилия

Събота, Лига на нациите, от 19.00 часа:
Норвегия – Словения

От 21.45 часа:
България – Кипър
Холандия – Германия
Ирландия – Дания

Неделя, Лига на нациите, от 16.00 часа:
Румъния – Сърбия

От 19.00 часа:
Русия – Турция

От 21.45 часа:
Полша – Италия

Неделя, приятелски мач, от 19.00 часа:
Шотландия – Португалия