Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира отпадането на "армейците" от Ботев (Пловдив) на 1/2-финалите за Купата на България след 2:3 и 3:3 в двата мача.

"ЦСКА изпусна безславно купата и за отбора остана да преследва само титлата. Първенството обаче е като тотото. Аз от година чакам да уцеля шестицата, но знам, че няма. ЦСКА е в сходна ситуация. При някакво превъзходно стечение на обстоятелствата може и да стане шампион".

"Но за да запази шансовете си живи, отборът няма никаква алтернатива освен да победи Ботев в "Коматево", както и да вземе всичките си оставащи двубои до края. Ако ще и в космоса да се играе мачът, ЦСКА трябва да спечели".

"Нужно е да се покаже характер след такова тежко емоционално отпадане за купата. Но ако не бият в понеделник, в ЦСКА ще кажат сбогом на титлата. Само победи до края - друг сценарий няма. Никъде няма лесно. Ако беше лесно, аз щях да се върна на терена. Знам как се играе, но не мога да тичам вече".

"В ЦСКА трябва да са си взели поуките от двата мача с Ботев. Но ако допуснат същите грешки в трети пореден двубой, просто няма да имат никакво извинение. Очевидно е, че липсва достатъчно класа в състава. В елиминационни мачове като този с Ботев си личи много ясно".

"В такива моменти е нужно да задържиш топката, да знаеш кога да смениш темпото. А в ЦСКА си я подаваха безцелно, по ширина, без острота. Много от пасовете бяха пресичани от Ботев, оттам се създаваха предпоставки за контраатаки, а точно по този начин се стигна и до попадението за 0:2. Като цяло бракът в подаванията на ЦСКА бе много голям".

"В края на срещата пък отборът прояви незрялост. При 3:2 трябваше да се задържи топката и да се изчака краят на редовното време. Виждаше се, че Ботев е напълно рухнал, направо се бе предал. При 30 минути с двама човека повече ЦСКА можеше да вкара 3 гола в продълженията".

"Точно в такъв момент като корнера на Ботев в края на мача капитанът Бодуров трябваше да е на терена. Вместо това него го нямаше заради плюнката му във вечното дерби. Такова поведение е недопустимо в ЦСКА за човека, който носи лентата."

"В крайна сметка, след като допуснеш 6 гола в два мача в елиминационна фаза, почти е невъзможно да продължиш напред. При по-внимателно преглеждане на ситуациите ще видите, че четири от попаденията на Ботев паднаха през централните защитници на ЦСКА, а Чорбаджийски направи и излишна дузпа в първия мач".

"Другия гол - на Неделев след изчистването на Черниаускас, "армейците" си го създадоха сами. Как искаш да се класираш на финал по този начин, след като си допуснал толкова много грешки?! Нападателите трудно може да бъдат винени, защото реализираха пет гола. Но да инкасираш шест вече е недопустимо".

"ЦСКА сякаш не издържа и психически в реванша. При такава подкрепа от трибуните отборът трябваше да изоре терена още от първата минута. Нас едно време ни освиркваха още в 15-ата минута, ако не играехме добре. А сега феновете не спряха да подкрепят отбора, но играчите не се възползваха. Черниаускас сбърка с това, че даде топката точно там, къде-то не биваше".

"Той на практика я поднесе на тепсия на Неделев, а можеше да я ритне в тъч или силно към центъра. Сега ЦСКА по най-бързия начин трябва да забрави за отпадането за купата и да хвърли всички усилия в първенството, където Черно море му предостави страхотен шанс да атакува първото място. Остава да разберем дали ЦСКА е способен да спечели и шестте си мача до края на шампионата...", заяви Паро пред "Тема спорт".