Равенство срещу България ще е успех за Чехия. Това заяви къде на шега, къде наистина анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод мача между двата отбора.

Евроквалификацията ще се играе тази вечер в Прага от 21.45 часа. Преди нея "лъвовете" имат две точки от два мача, докато съперникът ни загуби с 0:5 от Англия на "Уембли" в единствения си двубой до момента.

"Време е да отмъстим на Чехия. Побеждавали са ни много пъти, при това и с 6:0. Ние още нямаме успех над тях, така че сега е моментът. Статистиката е, за да се нарушава. Приветствам назначаването на Красимир Балъков за селекционер, но всичко зависи от футболистите. Той не може да промени материалa, който е еднакъв. Може единствено да направи тактически промени. Състезателите трябва да разберат, че носят огромна отговорност, когато играят за България. Трябва да заслужат да са национали и да се доказват във всеки мач", добави Майкъла пред нашата медия.

Относно домакинството на Косово в понеделник, той не се съмнява в победата ни. "Четири точки от двата мача ще е чудесно постижение. Групата е много равностойна, като изключим Англия. Всичко ще се реши в директните двубои. В Прищина измъкнахме равен, сега трябва да спечелим. Време е едно поколение от 1996 г. да се докаже", завърши Майкъла.

Двубоят Чехия – България може да се проследи на живо в Gol.bg.