ЦСКА трябва да победи Лудогорец и да елиминира Зоря Луганск от Лига Европа, ако не иска да пее старата песен на нов глас. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла за предстоящата тежка програма на "червените".

В неделя "армейците" гостуват в Разград в голямото дерби от 5-ия кръг на efbet Лига, а в четвъртък имат визита в Украйна след 1:1 в първата среща в София.

Вижте класирането в efbet Лига

Според Майкъла, ако ЦСКА не спечели и двата мача, за пореден сезон ще се бори за 2-то място у нас. "Вече осем години се стягаме и накрая все едно и също. Искам и играчите да се замислят. Клубът дава всичко за тях. Няма ден забавяне на заплати, премии. Имат условия да тренират и да мислят само за футбол. А те какво дават на клуба? Време е сега да го покажат. Биеш в Разград, отиваш със самочувствие в Украйна, печелиш и там", заяви Илиев относно предстоящите тежки битки за отбора на Люпко Петрович.

Той за порен път призова футболните шефове у нас да спрат да коментират съдиите. "От Лудогорец нададоха вой след мача с Локомотив Пловдив. Но кой им е виновен? Да си бяха вкарали дузпата в началото и готово. Всеки говори както му отърва: мълчи, когато съдиите помогнат и критикува, когато сбъркат. Крайно време е тази практика да приключи. Говоря за всички клубове", добави Майкъла.