Ръководството на Лудогорец взе правилно решение с освобождаването на Стойчо Стоев от треньорския пост. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Съдбата на спеца беше решена след нулевите равенства с Марибор в Лига Европа и Славия в efbet Лига. Временно на поста застана Станислав Генчев. Под негово ръководство, разградчани снощи отстраниха словенците след драматично 2:2 на реванша в плейофите за влизане в групите на втория по-сила турнир на Стария континент.

Генчев заложи от 1-ата минута на Марселиньо, който преди това беше изваден от състава за скандал със Стоев. Именно бразилецът откри резултата срещу Марибор.

"Беше ясно, че играчите не искаха Стоев. Знаем, че в Лудогорец те командват и избират кой да ги води. Имат голямо влияние върху избора. Случката с Марселиньо го доказа за пореден път. И за това смятам, че ръководството взе правилно решение с рокадата", заяви Майкъла пред нашата медия.

Относно самия двубой с Марибор, той заяви, че "орлите" са допуснали изравняване от 2:0, защото са подценили съперника. "Мислеха, че вече са си свършили работата, но не беше така. Отново се допуснаха наивни грешки в защита и това ще е от най-важните задачи на новия треньор", добави Илиев.

Той за пореден път похвали Лудогорец, че знае как да играе в големите мачове. "Това са срещите за пари, престиж, слава. Отборът знае как да ги печели. За жалост, отново това е единственият български представител, който ще играе в груповата фаза", завърши Майкъла.