Кой какво спечели и какво загуби? Спечелиха феновете от зрелището, стана дерби, както подобава на тези два отбора. Видяхме от всичко -характер, голове, напрежение и парад на грешките в защита. Това заяви Георги Василев-Гочето пред „Тема спорт”. 

„Четири попадения, но те не бяха толкова изработени, колкото проспани от противниците, а с това имаше и редица други подобни положения, които не бяха реализирани. Отбраните бяха под всякаква критика”, заяви Гочето.

„Никой не потърси изненада, а съставите подсказваха търсене на сигурност. Въпреки това такава липсваше. ЦСКА започна по-добре, владееше по-сигурно, по-често стигаше в близост до вратата на Левски. Остана коварна измама, че това поведение ще продължи".

"Тогава дойде една контра и сините поведоха, след като четирима футболисти на армейците гледаха как двама съперници си подават и бележат. В случая Паулиньо свали топката за Иванов, който вкара. В ситуацията четиримата защитници бяха пасивни наблюдатели, бяха се наредили в ромб и дори покриха засадата".

"Вторият гол на Левски бе подобен, макар и от статично положение - топката премина през цялата защита, вратаря и стигна до оставения сам на задната греда Роберта, който нямаше как да не вкара”, анализира още спецът.

„ЦСКА обаче сякаш бе наясно, че мачовете не са от по 45, а от по 90 минути. Намери сили и характер, за да стигне до равенството. Подобрението в играта се дължи на правилните смени, особено точно бе влизането на Кери, както и по-пасивната игра на Левски. Армейците излязоха от дупката и стигнаха до точка, която може да е с голяма стойност. Сториха го предимно с нападения през лявото крило - точно това, което целеше Люпко Петрович”, убеден е Гочето.

„И докато смените измъкнаха ЦСКА, то рокадите закопаха Левски. Не бих казал, че сините са се стреснали да бият, че треньорът им Петър Хубчев се е уплашил. Те имаха шанс за трето попадение, но не го оползотвориха. Не се възползваха от "депресията" на червените. През втората част подемът на червените съвпадна и с принудителните смени в Левски".

"Без Нашименто на сините им бе трудно в атака. А след излизането на Тиам пространствата в половината им станаха много - бе лесно на червените да превземат терена и да пращат топката по фланговете, откъдето тя да бъде центрирана. При головете на ЦСКА - защитата на Левски също "спеше" - първият е излишно да бъде коментиран”, заяви Георги Василев.

„Позитивното в отборите е играта на Евандро от червените и Паулиньо от Левски, футболисти, чието присъствие се забелязва, тежат на местата си”, завърши спецът.