Бившият треньор на ЦСКА и Левски Георги Василев-Гочето изгледа от трибуните гостуването на армейците на Етър (4:0). Той беше в компанията на наставника на Лудогорец Станислав Генчев, който му беше помощник при болярите.

"Отговорността на Станислав е голяма. Но той постига резултати, натрупа опит и практика и смятам, че е смешно да му давам съвети. Генчев е работил с мен, но сега сам си е началник и се справя много добре", каза Василев. Гочето направи и анализ на мача Етър - ЦСКА за "Тема спорт".

„ЦСКА мина през доста перипетии, докато стигне до победата над Етър. Успехът на червените бе заслужен. Първото полувреме беше равностойно. Гостите имаха известен превес като притежание на топката, но Етър бе по-опасният отбор, с по-чистите положения. Разбира се, червеният картон се оказа вододелът в мача. А скоро след това ЦСКА успя и да поведе, което пречупи морално домакините.
Тонусът и настроението в играта на Етър се загубиха, след което ЦСКА нанесе и втори удар и оттам въпросът беше колко още гола ще вкара. И все пак големият резултат не бива да заблуждава ЦСКА. В никакъв случай не може да се каже, че отборът е играл страхотен футбол. При 11 на 11 на терена двубоят беше напълно равностоен".

"Пинто замести на ниво Малинов. Гълъбов пък отново игра на непривичната позиция отдясно в защита и също се представи добре. ЦСКА обаче изпитваше проблеми в отбрана, като допусна няколко опасни контри на Етър. Иван Стоянов, Младенов и Боджадж създаваха най-много неприятности. ЦСКА имаше проблеми най-вече с Боджадж, който постоянно печелеше топката, поне докато беше свеж. От друга страна, гостите имаха предимство в средата на терена, където Пинто и Тиаго владееха инициативата”, анализира Гочето.

„Прави впечатление, че ЦСКА отново не впечатли до почивката. Явно се превръща в нещо като тенденция за отбора. От друга страна, трябва да се вземе предвид че Етър е стабилен отбор, който има своята физиономия. Да, като точков актив не е успешен, но показа, че може да създава неприятности на лидерите и сега отново го стори. В ЦСКА със сигурност са били наясно, че този мач няма да е разходка в парка и до червения картон наистина беше доста сложно за тях. До почивката е факт, че ЦСКА така и не успя да създаде нещо по-чисто като положения и това е притеснително, защото не се случва за първи път през сезона”, обясни Василев.

„Все още е рано да се говори доколко новият треньор Крушчич има някакъв ефект върху отбора. Да, ЦСКА записа доста убедителен успех, но от два мача начело не можем да съдим. В крайна сметка всяко място, различно от първото, за ЦСКА означава провал. А сега отборът е още по-назад в класирането и няма и смисъл да се дава оценка. Тя е ясна. Въпросът е доколко оттук насетне ЦСКА може да навакса недостига на точки и дали е в състояние изобщо да го направи. Наглед отборът притежава достатъчно потенциал и футболисти, но явно и треньорските смени попречиха на по-доброто развитие на сезона".

"ЦСКА има доста състезатели и на повечето позиции разполага с равностойни заместници. Оттук обаче идва друг проблем - кой е най-правилният избор. Това е трудно да се прецени. Сега Евандро отново се разписа и пак се оказа коз за тима. Но той е странен играч - в дълги периоди от време се губи, не можеш изобщо да го видиш на терена, но пък се появява точно когато трябва и решава мачовете".

"По фланговете ЦСКА има доста варианти, но така и никой не се е наложил като безспорна фигура в състава. Похвали заслужава Занев, играе с голям ентусиазъм. Вижда се огромно желание в него да командва отбора и да го поведе. Гори в играта, има дух в него, а ЦСКА се нуждае точно от това - някой да запали искрата”, завърши Гочето.