Клубовете с много чужденци да му мислят в тези трудни времена. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод идеята заплатите на футболистите да бъдат намалени, докато сме в извънредно положение.

Според него, българските играчи ще се съгласят да подпишат допълнителни анекси да взимат по-ниски възнаграждения, защото не тренират и са като безработни.

"Трябва да ги намалят с 50%. И не само на състезателите, още на треньори, ръководители, персонал. В тази ситуация чужденците са най-големият проблем. Тях не ги интересува къде играят, мислят единствено за заплатите. В България са единствено заради пари, за нищо друго", добави Илиев.

Той приветства решението на БФС да не анулира сезона в efbet Лига и Втора лига. "Събраха се и взеха решение. Така трябва да се действа. Не открихме Америка. Нека шампионатът се доиграе, когато ситуацията го позволява".

"Сега футболът е на заден план. Животът на хората е на първо място. Те се чудят какво да правят, как да оцелеят, а в същото време има президенти на клубове, които се правят на интересни и искат сезонът да се прекрати", добави Илиев.