Бившият нападател на Левски Петър Курдов е отчаян от случващото се на "Герена". В момента ситуацията във вековния клуб е драматична - собственикът Васил Божков се укрива в Дубай, след като му бяха повдигнати 11 обвинения от прокуратурата, играчите не са взимали пари от януари и скоро ще могат да разтрогнат. В същото време оперативното ръководство обяви, че хвърля оставки след 13 май, когато изтича извънредното положение.

Курдов не изневерява на критичния си стил на говорене, с който е известен в публичните си изяви.

"Всичко в Левски е толкова странно, че вече недоумявам. Виждам, че са се захванали хора, които не са за там. Каква работа има във футболния клуб Тити Папазов? Нищо против него, но досега не съм видял футболен човек да се меси в баскетбола. Ситуацията в Левски тепърва ще се изостря, като слушах това, което Васил Божков говори. Бих посъветвал правителството да потърси отговорност и от предишните, които бяха в клуба - Иво Тонев, Спас Русев. Всеки остави своята негативна следа. Преди време ставахме шампиони пред пълни стадиони, а сега - пълен крах. В отборите е пълно е с неграмотни чужденци, а от школите нито една не работи. Само чакаме да дойде някой и да изсипе торби с пари. Футболните хора са в нафталина, а напред е едрия капитал, хората с пари. Някой ги праща по клубовете и виждате какво се случва.

Системата с плейофите е порнография. У нас не трябва да има повече от 10 отбора в елита, за да стават здрави мачове с публика. Навсякъде е пълно с парашутисти. Не им е работа на феновете да ходят по клуба, по правителството. Да, без публиката сме едно голямо нищо, но в крайна сметка седнете си на задниците и оставете футболните хора да казват какво се случва. И наред с всички - Тити Папазов. Левски има нужда от сериозен финансов ресурс, не от обединителна фигура. Левски не е лъжица за всяка уста. Трябва сериозна корпорация, която да наложи правила и дисциплина. 10 години не можем да станем шампиони, а се пръснаха пари. Изредиха се дори италианци за треньори. Сега застана сериозно момче като Петър Хубчев и те му разгонват фамилията. Не е казал, че си тръгва, а му търсят заместници. Започна се - Сираков се връщал на бял кон, друг на червен.

Платените клакьори не помагат. На бял кон може да се върне единствено Васил Божков. Ако правителството иска да оправи Левски, не виждам какъв заем и под каква форма ще се дава. После кой ще го връща? Ще станат 50 милиона дълговете, тогава и Господ не може да ни спаси. Гледам ги, слушам ги, и ми идва да си ударя главата в телевизора. Не разбраха ли, че всяка стотинка е ценна? Не разбраха ли, че клубовете трябва да правят футбол, а не друго. Емил Велев и други мои колеги обикалят като мръсни котета, а сега например има Ивайло Петков в Левски.

Откъде го измислиха? Може ли да говори? Чули ли сте нещо от него, становище взел ли е? На някои всеки мускул в тялото е футбол, но ги държат настрана. Така няма да станат работите. А ще направят нашия клуб поредния курбан. Дано надделее разумът. Знаете какво ще се случи, ако клубът изпадне в несъстоятелност. Ще влязат синдиците и ще го разпарчетосат. Това не бива да се случва. Някой разумен човек трябва да отстъпи и да има компромисен вариант", казва Курдов пред "Тема спорт".