Легендата на ЦСКА Петър Жеков е останал възхитен от дербито с Левски, завършило 3:3. Бившият нападател обаче отправи и своите критики към определени играчи на "червените".

"Такъв мач отдавна не бяхме виждали между двата отбора. Нямаш дъх от първата до последната минута. Много съм доволен, че се получи така. И двата отбора хвърлиха всичко, което имаха в атака. Отдавна не са показвали толкова нападателен футбол. Е, имахме и доста пропуски, ударихме и две греди. Радвам се, че бях свидетел на този мач. Изтървахме да поведем с повече", започна Жеков. 

"Можеше да стане бързо 3:0, но не се получи. Все пак това е футбол, нещата не винаги стават така, както ти се искат. Не бях виждал нашия отбор отдавна така. И двата отбора показаха ниво, но истината е, че нашата защита игра малко по-детински от тяхната", казва легендата пред "Меридиан Мач".

"Вратарят ни беше направо трагичен! Не знам какво стана с онова момче Черниаускас, защо го скриха? Ако е за топката, която си вкара, то такъв удар мога само аз да направя. При останалите се случва веднъж на 150 години. Има правила при вратарите, които трябва да се спазват. Нямаш право да напускаш рамката, след като имаш съотборник, който може да играе за топката. А вратарят ни какво направи? Къде беше тръгнал при дузпата, а след това закъсня".

"Близо 15 души бяха в наказателното поле, а той и закъсня. Треньорът прави едни и същи грешки вече трети мач. Какво прави Занев в центъра? Той си е ляв защитник. С младото момче Гълъбов само се бутат. Заради тези неща не можах да заспя до 4 часа. Чудех се дори какво да коментирам във Фейсбук. Написах това, което ви казвам, но го изтрих. Иначе браво на треньора за Соу. Не вкарваше, но продължи да разчита на него. Така се прави. Крушчич обаче постъпи правилно, иначе щеше да го довърши". 

"Питам се къде е другият нападател. Оказа се, че е с коронавирус. Не може така. Футболистите трябва да се пазят. Ако не могат сами, затваряш ги. Едно време какво правехме - идваш в 8 часа в Панчарево и там до 20 часа вечерта. На базата има всичко - ресторант, бунгала...Какво ще стане, ако зарази останалите играчи, къде ще отиде отборът ни?", завърши Жеков.