Легендарният играч и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов-Паро коментира пред "Тема: Спорт"последните събития на "Армията".

"Аз лично одобрявам решението за Стамен Белчев. Поне е българин и познава обстановката, знае за какво иде реч в съблекалнята. Мисля, че най-накрая трябва да се спре с тази порочен кръг с треньорите-ментата от чужбина, които с нищо не са по-добри".

"Аз винаги предпочитам българин да е начело на отбора. Пак казвам, много ментета минаха през ЦСКА, които не са оставили кой знае какви впечатления и постижения, като изключим Миодраг Йешич. Положително е, че Белчев заложи на схема с двама в атака. Това е нещо различно и сработи".

"Да, ходът му може и да е бил продиктуван от сериозните проблеми с наказани и контузени, но има поле за развитие на тази постройка. ЦСКА изпусна да победи и да вземе аванс в битката за второто място, която ще е жестока в двата кръга до края, след като Славия обърна Левски на "Герена".

"Имаше и съдийски грешки, които белязаха мача с Лудогорец, както и грешка от страна на ЦСКА за изравнителния гол. Стената не беше построена правилно и не подскочи, а и вратаря не реагира по най-добрия начин. Трябваше да е заел позиция по в средата на вратата".

"Но отстрани винаги е лесно да кажеш, когато си го видял на повторения няколко пъти. Отделно, фаулът на Кери срещу Вандерсон беше безсмислен. И така излиза, че ЦСКА сам си е създал главоболието. Али Соу показа голям заряд и желание. Видяхте колко сила вложи в удара при гола, а после и при гредата".

"Усети се спортна злоба. За пореден път се затвърди мнението ми, че е добър играч, но просто около него липсват хората, които да създават положенията. Тези срещу Лудогорец си ги изработи почти сам. Но по отношение на изпълнението на дузпи мисля, че вече трябва да го елиминираме".

"Образно казано, да го зачеркнем. С оглед развоя ЦСКА е задължен да спечели и двата си мача до края. Още повече, че съперниците реално не играят за нищо. ЦСКА трябва да си спечели срещите и да чака грешка на Левски, за да избегне бараж. Затова и победата над Лудогорец бе важна, но отново убягна".

"Заслужава да се отбележи, че при Турицов има развитие. В последните два мача показа подобри игри. Тиаго също бе на ниво срещу Лудогорец. Той може да е много полезен, ако бъде използван по този начин, както в мача с Лудогорец. Добър подавач и шутьор е. Белчев знае къде му е силата и това ще си проличи в следващите мачове", заяви Паро.