Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира много актуални теми за футбола ни в интервю за БНТ.

Той сподели, че е бил предаден от много хора в последно време. Михайлов разкри, че мечтае България да има нов стадион, на който да приеме финал, а също така и националният ни отбор да се класира на Световно първенство.

"Получих подкрепа от много хора. Имаше агресия към мен и към футбола от другия екип. Тази агресия ме мотивира да продължа и да има ред, който мога да установя във футболния живот. Мечтата ми е България да има стадион и това да се случи до четири години. Да докараме финал за Суперкупа или Лига на Конференциите. Мечтая и за участие на световно първенство".

"Очевидно в България в последните години се харесва популизмът и хейтърството. За първи път има Извънреден конгрес, но съм радостен, че го спечелих. Не съм казал никакви обидни думи. Липсата на уважение към огромни играчи и към целия футбол не беше добре. През цялото време екипът на Бербатов ходи на съд или прокуратура. Това обаче не е начинът да спечелиш конгрес".

"Бюджетът ще бъде гласуван, но питайте екипа на Бербатов кога. Тези шест месеца ще използваме това, което е останало от стария мандат. Има си адвокати, които се занимават с вписването. Канил съм Бербатов в екипа си, но тогава той каза, че не знае къде ще се развие кариерата му след футбола. Образованието на Стилиян Петров беше поето от БФС. Трябва опит, а не само образование. Думата промяна е много модерна в цял свят. В България е още по-модерна. Промяна заради самата промяна няма смисъл. Основната ни насока е развитие на треньорите и методистите".

"Не съм запознат в ситуацията в Левски, въпреки че синът ми играе там. Всеки един професионален клуб в България е акционерно дружество. Той зависи от фенската маса, ръководството, начините на финансиране, маркетинг. В България това е трудно и ако няма голям спонсор или богат собственик, е много трудно да се управлява такъв футболен клуб".

"Хубаво е, че в България все още има богати хора, които инвестират. Клубовете трябва да гледат собствената си работа и да престанат да се занимават със съдийството. Не може след всеки мач първият въпрос да е за съдийството. Вкарахме и ВАР - 2 млн. евро. Естествено, че с Николай си коментираме чисто футболните неща. Не коментираме Конгреси".

"Първо съм благодарен на Наско и Левски, че ме подкрепиха. Трябва да съм направил нещо уникално лошо за Левски, за да не ме подкрепят. 35% от Изпълкома е променен. В момента има двама собственици, няма президенти и това не пречи на никого. Преди това е имало по пет. Който си мисли, че един собственик на клуб в Изпълкома може да влияе на когото и да е, е много далече от истината".

"Радвам се, че моят апел към здравните власти беше чут. Никой не ходи по мачове, защото трябва да ходи на мачове. Ходи се по мачове на финали. Ходил съм на всички мачове на националния отбор, без тези, когато ме нямаше на поста. Нашият футбол не е толкова зле и смятам, че първенството ни е много интересно. Благодаря на думите на Ясен Петров. Ако не бях спечелил, щеше да си ходи, което щеше да е жалко. Има добър колектив и момчетата се раздават. Нека гледаме добрите неща".

"Не имаше политически натиск върху мен, но и да имаше, пак нямаше да кажа. Със сигурност имаше организация срещу мен. Плакати и платени хора. Много отдалеч англичаните започнаха да говорят, че българите сме расисти. Това беше насадено, подготвено и използвано. Към този момент не съм си мислел, че ще се кандидатирам пак. След година и малко реших, че достатъчно време съм си починал и видях грешките си. Много хора ме предадоха, но аз съм много добър човек по душа. Доброто винаги побеждава и ще продължа да го правя".

"След като от над 60-70 сигнала във времето, предадени надлежно на прокуратурата, няма нито едно развито досъдебно производство - това означава, че всички е било наред. Средства от ФИФА и УЕФА не могат да се отклоняват, защото си има вътрешни одити. Затова казах, че съм си писал шест. Когато няма нищо доказано насреща, няма как да си пишеш друга оценка. Дадох шест години от живота си като нерви, усилия, пътуване и моления, за да стоим в тази база".