На Олимпийския стадион в Лондон се получи истински футболен празник. Уест Хям беше твърде пасивен през първото полувреме и показа прекалено много уважение към Челси, но след почивката историята бе напълно различна и чуковете заслужено спечелиха с 3:2. Сините имаха превес при притежанието, но не успяха да застрашат отбора на Дейвид Мойс.

Мечтата на Уест Хям да завърши в Топ 4 и да се класира за Шампионската лига може да се превърне в реалност, но за целта бордът на клуба трябва да подкрепи мениджъра на трансферния пазар през януари. Измина доста време, откакто аутсайдер финишира в четворката на Висшата лига, но няма съмнение, че чуковете са достатъчно добри, за да постигнат немислимото.

Контузиите на Анджело Огбона и Курт Зума ще оставят огромна дупка в центъра на защитата, така че подкрепленията в тази зона изглеждат задължителни. Освен това Уест Хям се нуждае и от още една опция за централен нападател, за да може Михаил Антонио да има конкуренция.

Може би трябва да си припомним миналия зимен трансферен прозорец, когато босът Дейвид Съливан привлече под наем Джеси Лингард от Манчестър Юнайтед, а въздействието на атакуващия халф беше огромно и той помогна на тима да се класира за Европа.

Собствениците отнесоха много критики за преместването на клуба от „Ъптън Парк“. Но те го направиха, защото вярваха, че това е единственият начин да се конкурират с елита. Сега пред тях се открива шанс да завършат в Топ 4 и би било странно да не са активни през януари, когато има реална перспектива мечтата да се превърне в реалност.

В същото време ако бях фен на Челси, нямаше да се паникьосвам. Това просто бе един лош ден за вратаря Едуар Менди, Ромелу Лукаку, а и за отбора като цяло. Но не забравяйте, че Ливърпул загуби със същия резултат на този стадион наскоро. Така че бих определил този мач като огромен тласък за Уест Хям, а не като криза на Челси.

Дани Мържи, Daily Mail