Бившият играч и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла коментира пред Sportal.bg актуалните събития на стадион "Българска армия". Според Майкъла бойкотът, обявен от сектор "Г" спрямо Гриша Ганчев, няма да промени начина на работа на бизнесмена.

"Говоря ги тези неща от две-три години, но ме изкарваха лош, питаха ме кога ще кажа добра дума за отбора. Ето че най-накрая и феновете разбраха, че проблемът е в ръководството, в начина му на работа. Феновете го прозряха. Бойкотът на сектор "Г" обаче няма да промени Гриша Ганчев. Той по никакъв начин няма да промени вижданията си заради това, че сектор "Г" му е обявил бойкот".

"Ганчев е сериозен бизнесмен, но това си му е стил на работа във футбола още от Ловеч. Дали обаче е подходящ този стил за ЦСКА. И в Литекс така се сменяха треньорите, нали помните - през половин година нов. Стойчо Младенов не се задържа много и в Ловеч, но не е само той. Гришата ги извъртя всички там - Ицо, Балъков, Мъри, Любо Пенев, Люпко, Стойчо... Той дава парите, той си определя метода на работата. Феновете са го приели".

"Ако на мястото на Алън Пардю беше българин, щяха да го разкостят. Щеше да е нещо страшно! Пет мача вече отборът нищо не играе, Пардю какво е правил толкова време като съветник на собственика? Стойчо Младенов нали каза, че нямал думата за селекцията и за менажирането - значи Пардю е давал мнение за играчите, запознат е с нещата. А те повечето от играчите са трагични".

"Може ли да нямаме удар срещу Левски във финала?! Това е срамна работа. Вчера се изнизали с полиция през сектор "Б". Може ли такова нещо? Това е резил! Защото нямат самочувствие! Защото не знаят къде се намират! Някакви мишки. Какво е това нещо? Излез и си тръгни през централния вход, застани пред феновете с лицето си".

"В ЦСКА всичко трябва да е топ! Ние сме ЦСКА, ние сме аристокрацията в българския футбол, близо до Царската градина. Левски се наричаха отбора на народа, те са там в покрайнините, на герана. Ние бяхме в униформи, козирувахме, имаше дисциплина, клубът беше на топ ниво! Излизахме срещу шампионите на Испания, Англия, Германия, Италия, Франция - без страх. Мачовете в първенството не ги брояхме за сериозни. Второто място беше провал".

"ЦСКА играеше за европейски победи, чакаха се тези мачове с месеци. Затова казвам "купичка", защото беше трофейче за закачка, нищо кой знае какво. А сега идва Славия и ти вкарва два гола на "Армията", треперене, дузпи, ужас! При герана трябва да издигнат паметник на Мъри Стоилов. Този човек съживи мъртвец. И вижте каква селекция направи - Стефанов, Кръстев, от резерви в клубовете си, сега летят. Ще видите Попето как ще поведе Левски през новия сезон". 

"Нямаш ли поне седем българи в състава на ЦСКА, за какво говорим! Пардю да си носи чужденците в Англия. След време кой ще е легенда на ЦСКА? Минават знайни и незнайни футболистчета, взимат си заплатите, тръгват си, кой ги помни? Кой е лидерът на ЦСКА? Затова клубът трябва да уважава своите легенди".

"Навремето имаше анкета сред привърженици и журналисти за петимата най-добри в историята на ЦСКА на всеки пост - петима вратари, петима десни защитници, петима отляво и т.н. Имената им бяха изписани върху една голяма топка пред сектор "А". Седят ли още имената или ги изчегъртаха? 
Около ръководството има само мишлета, които или чакат един обяд, или чакат да им се каже какво да напишат", заяви Георги Илиев.