Велислав Вуцов даде интервю за предаването "Спорт" по TV1. 

"На 99% приключих престоя си в Янтра (Габрово). Имаме някакви дребни неща да уточним. Видях се с хората, които управляват нещата. Просто сме много далеч от моите изисквания, от моите цели и от моите амбиции. Когато нещата са на коренно различна противоположност, не бива да се поемат ангажименти, които не можеш да изпълниш. Когато дойдох, всички ми казаха, че съм луд, че сме изпаднали. Аз бях сигурен, че ще останем".

"Сега не мога да поема ангажимент, който не мога да изпълня. Имам договор до края на месеца, но договор за следващата година, така както вървят нещата, с вчерашна дата на разговори, смятам, че е невъзможен. Хората имат други изисквания и други цели. Моите са по-различни и не искам да ги лъжа. Хубавото е, че и те не искат да ме лъжат. Казват, че нямат възможности за това, което аз искам. Не им се сърдя. Нормални неща. Когато във футбола целите и амбициите са различни, нормално е да се продължава по друг вариант."

Той коментира и края на родното ни първенство: "Лудогорец направи един наистина стратегически ход. Ако не се беше върнал Ивайло Петев, гарантирам, че с Шимунджа, Шивуджа... Какъв беше? Не знам. Този човек, откъде се появи, как се появи, но нивото на Лудогорец беше много ниско.

Другото нещо, залагаше се само на чужденци. Целият щаб бяха само чужденци и при футболистите бяха игнорирали българите. Ивайло дойде, сложи всички на мястото им, промени дисциплината. Безспорно промени дисциплината. И един слаб Лудогорец го направи шампион отново. За първи път мога да кажа, че футболистите на Лудогорец, едно 60-70% не ми харесват.

Много слаби футболисти има в Лудогорец, които са за много пари. Които не приемам, че могат да бъдат на това ниво, купени за такива пари, получаващи такива заплати. Все си мисля, че за такива пари трябва да има по-добри играчи. Но въпреки всичко, мисля, че Ивайло направи така, за да обедини този отбор.

ЦСКА според мен спечели най-скъпото второ място в историята на футбола, защото парите, които похарчиха ЦСКА за второто място, са изключително много. Все пак малко не достигна на ЦСКА. Аз твърдя, че ЦСКА не бяха с кой знае какви добри футболисти, но бяха толкова близо до титлата, защото на Саша Илич му се повярва. Всички застанаха зад него. Най-малкото победата в последния кръг над Левски, показва, че в ЦСКА нещо е мръднато, докато в Левски нищо не е мръднато. За моя жалост.

Ники Костов ми е кум, така че му пожелавам успех. Дано успее да възроди по някакъв начин нещата. Но в Левски се случиха много грешки. Много, много, много. Ще кажа едно нещо. Не може цяла година Андреев да е капитан на отбора. Лентата на Левски тежи. Тя е много важно нещо. И последния мач дойде тази лента да натежи. Да, случват се грешки, които може би са наказания точно заради това.

Капитанската лента на Левски са я носили какви ли не легенди. И съм убеден, че тези легенди се обръщат в гроба, други, които са живи, се въртят и си викат, това не е възможно. Левски не може да се радва от постигнатото. Да кажеш, че си четвърти и да се радваш."