Отборът на Ирландия хвана последния влак за осминафиналите на Европейското първенство по футбол във Франция. Островитяните победиха Италия с 0:1 и станаха един от най-добрите трети отбори на форума.

Интересното обаче на това първенство са ирландските фенове. "Зелените" запалянковците се превърнаха в явление във Франция. В контраст с баталните сцени между английски и руски бойци, ирландците впечатляват целия свят със своите добри постъпки. 

Още в началото на първенството гостите от Острова показаха много топло отношение към шведските си съперници. Те танцуваха и се забавляваха със сънародниците на Златан Ибрахимович. Цяла Франция започна да се тресе от песните на келтите. Те дори изчистиха боклуците пред стадиона в Бордо.

Когато там заваля проливен дъжд, стотиците ирландци се скриха под тунел и започнаха да пеят песни за френските полицаи, които от своя страна също приеха много позитивно поздравите. Вчера, от чукане по тавана на случайна кола, запалянковците деформираха тавана на автомобила. Понеже не знаеха какво да направят, келтите започнаха да пъхат пари в колата.

Серенада на случайно момиче, приспивна песничка на бебе, смяна на спукана гума на колата на възрастни хора и дори пеене с монахиня. Това е доброто лице на футбола. Вижте кадри от благородните деяния на ирландците в галерията.

Материал на "Труд"