Селекционерът на Италия Антонио Конте изрази съжаление от загубата на тима с 0:1 от Ирландия, но добави, че няма в какво да упрекне играчите на тима.

Италия загуби последния си мач от група "Е", но завършва като лидер в класирането и на осминафиналите ще играе срещу защитаващия титлата си отбор на Испания.

"Не заслужавахме да загубим, равенството би бил по-справедлив резултат. Но ако трябва да съм честен имам добър отговор за поражението. Тези момчета не са играли толкова често в отбора. Но аз няма в какво да упрекна футболистите. Беше тежък мач срещу силен физически отбор. В срещата имаше много борба, а и качеството на терена не беше добро. Поздравления за тима на Ирландия. Те наистина много искаха да продължат напред и бяха възнаградени", коментира Конте.

"Жалко, че загубихме, но сега трябва да мислим за това как да възстановим. Първата ни цел беше класиране на осминафиналите и я постигнахме. Сега имаме мач срещу един от фаворитите. Странно е Италия и Испания да играят още на осминафинал. Но пък ние вече победихме Белгия, която на хартия беше фаворит срещу нас. Така че защо да не направим същото и срещу испанците. Как ще спрем Испания? Не мога да обещая победа. Разбира се, че ще се постараем да победим, но Испания е един от най-добрите отбори в света", добави наставникът на Италия.