Селекционерът на националния отбор на Ирландия Мартин О'Нийл благодари на футболистите за проявения отборен дух и себераздаване при победата над Италия с 1:0 в среща от последния кръг в група "Е" на Евро 2016. След този успех ирландците се класираха за осминафиналите, където ще играят срещу домакините от Франция.

"Никога не съм бил толкова горд с отбора. Това е специален ден. Имахме огромна подкрепа от трибуните. Мисля, че феновете и играчите черпеха емоции взаимно. В края на мача и при мен емоциите надделяха. Ние спечелихме, победихме заслужено и показахме феноменален футбол", коментира О'Нийл.

"Ние проявихме отборен дух, но само с това не може да спечелиш. Необходими са умения, а ние ги имаме. Някои играчи израснаха в този турнир. Ние не сме вкарали само един гол в края за последните две години. Когато това се случва толкова често, не може да бъде случайност", добави селекционерът на Ирландия.

"Спомням си тегленето на жребия. Първоначално проклинаш съдбата, а след това просто го приемаш. Днес отборът знаеше, че трябва да спечели и постигна нещо голямо, наистина нещо голямо. Възхитен съм", каза още О'Нийл. 

Следващият съперник на Ирландия е Франция. 

"Ще бъде страхотен мач за нас срещу Франция, ще играем срещу домакините. Искаме да се представим толкова добре, колкото и тази вечер. Ще бъде голям тест за нас и много емоционално", допълни старши треньорът на Ирландия.