Испания показа добра форма десетина дни преди първия си мач на Евро 2016, след като разби с 6:1 Южна Корея. Мачът се игра в австрийския град Залцбург. 

Хората на Висенте дел Боске бяха много по-добри и демонстрираха сериозен потенциал в атака, макар и да допуснаха и някои положения пред своята врата. 


Сред титулярите за Ла Фурия  очаквано отново бе Ектор Бейерин, а тримата в нападение бяха Силва, Нолито и Мората. Европейците очаквано започнаха активно, но първата чиста ситуация бе за азиатците. В 7-ата минута Сон бе изведен отлично в наказателното поле, но прати топката покрай вратата. 

Испанците отговориха с опасен удар на Пике, а и попадение на Мората бе отменено заради засада. След това вратарят Ким отрази много опасен шут на Бейерин, който търсеше далечния ъгъл. 

Класата на иберийците обаче нямаше как да не даде резултат. В 30-ата минута пробивът бе факт. Тогава Давид Силва изпълни отлично свободен удар и не остави шансове на вратаря с великолепно изпълнение над стената. 

Само 2 минути след това преднината бе удвоена, благодарение на сериозен гаф на корейците. Жан върна към вратаря, който обаче притиснат от Мората изпусна топката и Фабрегас вкара на празна врата. 

В 38-ата минута резултатът бе вече 3:0. Този път Аспиликуета изработи попадението, като намери Нолито, който отблизо реализира третия си гол за два мача с националния екип и даде сериозна заявка за титулярно място на еврофиналите. 

Веднага след подновяването на играта нов гол на Мората бе отменен поради засада, но в 50-ата минута нападателят все пак реализира. Той отбеляза с глава след корнер на Алкантара. 

Корейците явно влязоха в ролята на боксова круша, защото в 54-ата минута Бейерин проби и стреля опасно. Вратарят Ким изби, но в краката на защитника, който подаде към Нолито и той от вратарското поле направи 5:0 с втория си гол в мача. 

Последваха още положения и пред двете врати, като Педро пропусна за испанците, а Нам и Сук бяха близо до попадение за Южна Корея. Адурис стреля над вратата от добра позиция. 

Корейците, които са водени от бившия германски национал и играч на Реал Мадрид – Ули Щилике, вкараха почетния си гол в 83-ата минута, когато Жу се разписа, като при удара му имаше рикошет в Бруно Сориано. В самия край обаче Адурис изведе Мората и той вкара втория си гол в мача. 

Испанците имат още един подготвителен мач, който е срещу Грузия на 7 юни в Хетафе, а на 13-и тимът ще открие кампанията си на еврофиналите със сблъсък с Чехия в Тулуза. 

Съставът на Испания: Касияс (74 Серхио Рико), Бейерин, Пике (59 Адурис), Бартра, Аспиликуета (46 Алба), Бруно, Фабрегас (46 Бускетс), Иниеста (46 Алкантара), Силва (46 Педро Родригес), Нолито, Мората