Селекционерът на Испания Висенте дел Боске опита да запази спокойствие, макар и той да бе разочарован след неочакваното поражение на тима от Грузия с 0:1 снощи. 

Иберийците разочароваха в последната си контрола преди европейските финали и донесоха сериозни колебания на феновете си, които се надяват на трети пореден триумф. 

„Трябва да анализираме защо се случи така, но не е необходимо да сме песимисти. В крайна сметка не играхме чак толкова лощо, но не съумяхме да преодолеем една добре организирана защита и можехме да бъдем на по-добро ниво в някои отношения“ сподели той. 

„Наистина искахме да завършим добре подготовката, което щеше да се отрази добре на увереността ни преди надпреварата, но за съжаление се получи обратното и преживяхме разочарование. Най-големият проблем бе липсата на идеи как да вкараме и това е нещо, което трябва да се промени“ добави специалистът. 

„Трябва да приемем поражението и да не търсим оправдания. Резултатът не е приятен, но не трябва да ни разколебава и е необходимо да отидем на финалите без страх и съмнения. Имаме качества, които ще ни дадат възможност да постигнем целта си“ каза още Дел Боске.