Испанският национал Педро Родригес се е извинил за коментарите си, но не съжалява за думите си. 

Футболистът на Челси предизвика полемика с изказването, че ако е знаел, че няма да играе на финалите, е по-добре изобщо да не е идвал във Франция. 

До момента той има едва 9 минути, което го накара да заяви: „Имах други очаквания преди да дойдем на турнира. Ако не виждаш перспективи да играеш е по-добре изобщо да не идваш”. 

Това донесе критики към Педро, който обаче след разговор със селекционера Висенте дел Боске се извинил за думите си, макар и да не съжалява за тях. „Национал съм от 6 години и това не е атака към треньора. Просто бях искрен. Говорих със съотборниците си и те ме разбраха” заяви той. 

„Най-важен винаги е отборът. Благодарен съм на Висенте, защото без него нямаше да спечеля световната и европейската титла. Ако съм обидил някого се извинявам, но смятам, че случилото се бе преекспонирано” добави още Педро. 

„Останах изненадан от тези твърдения, но е хубаво, че момчето обясни какво е искал да каже и поговорихме. Той ми се извини и заяви, че не е искал да се конфронтира с никого. Не мисля, че има някакви проблеми вътре в отбора, а напротив, атмосферата остава много добра” изтъкна Дел Боске.