Елица Янкова се класира на четвъртфинал в категория до 48 килограма на олимпийския турнир по борба, след като победи рускинята Милана Дадашева с 9:6 технически точки. Следващата съперничка на 21-годишната Янкова е колумбийката Каролина Кастийо Идалго.

Янкова беше изненадана от агресивните атаки към краката, които рускинята използваше неизменно от началото на схватката, което доведе до няколко грешки и 4:0 в полза на Дадашева. Българката обаче бързо намали изоставането си на една точка след хватка и избутване на рускинята, а до края на първата част успя и да поведе с 5:4.

През втората част Янкова, която получи медицинска помощ заради кръвотечение от носа, доминираше изцяло и спечели отново два пъти по две точки, за да реши изхода в своя полза. Дадашева пък беше предупредена на няколко пъти за неспортсменски атаки, но не беше наказана от съдията на тепиха и тези край него.

В категория до 58 килограма Мими Христова загуби срещу Орхон Пуревдорж с 4:7 и се надява монголката да я изтегли на репешаж с класиране на финал.