Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова се прибра в България. Лекоатлетката кацна на летище "София" с полет от Рим, който имаше тричасово закъснение. тя беше посрещната с цветя от много близки и фенове.

Както е известно, Лалова завърши на осми място във финала на 200 метра на олимпийските игри в Рио де Жанейро и се класира за полуфиналите на 100 метра, но не стартира в тях поради контузия на бедрото.

Лалова разказа, че се прибира от Чили, където е била на гости на приятели.

"Благодаря за търпението, аз пътувах от Чили и моето пътуване продължи 24 часа. Така че благодаря за посрещането, много мило, емоционално. Олимпиадата в Рио беше завършек на много дълга подготовка, на една мечта на всеки един от нас. Олимпиада е край на един доста по-дълъг от четири години период. Имах много мотивация и много късмет. Благодаря за цялата подкрепа, за обичта на всички", каза Лалова.


"Беше важно да сменя фокуса си след олимпиадата и затова отидох в Чили, където в момента е зима. Бях на гости на едно приятели, които се занимават с хуманитарни каузи. Бях в много бедни квартали в Чили, гледах как се помага на деца без родители, на деца, които не могат да учат и това ме накара да осъзная кои са важните неща в живота. А след това земетресение, което се случи само на 20 км от Риети, където аз живея и тренирам през по-голямата част от годината, ме накара още веднъж да преосмисля, че нищо не е сигурно и трябва да оценяваме това, което имаме", добави лекоатлетката.

Тя заяви, че това не е било последното й състезание и намекна, че може да остане в спорта до Токио 2020.

"Важно е да се пренастроя, да видя семейството си, да взема важни решения. За нас спортистите животът е от състезание до състезание. Когато обаче го правиш десет или 12 години, животът ти става труден. Със сигурност ще бягам, това не е последното ми състезание, а може да не е била и последната ми олимпиада. 12 години след последните ми финали, аз пак стигнах до тях, затова се радвам и съм много щастлива, че успях. Беше много скъпа олимпиадата, тъй като последния месец беше много тежък за мен. За мен олимпиадата е огромен форум и битката е със зъби и нокти", каза още Ивет Лалова.

Тя смята, че е по-силите й да бяха 21.99 секунди на 200 метра.

"Смятам, че е по силите ми да бягам 21,99 секунди. 200 метра е много е тежка дисциплината. 100 метра е за талантите, за тези, които искат да тренират по-малко и да бягат по-бързо, докато 200 метра е по-къртовска", допълни още Ивет Лалова.