Тихомир Иванов, който се класира на десето място на финала в скока на височина при олимпийския си дебют в турнира по леката атлетика в Рио де Жанейро, се завърна в България.

Лекоатлетът заяви, че е доволен от представянето си.

"Благодаря за прекрасното приемане, което направихте. Разбира се, че съм доволен. Поставих си цел, изпълних я и съм много радостен. Наистина участието ми беше доволно, първа олимпиада. Не беше лесно да се класирам на финала, но успях и съм много доволен от това. Докъде стигат амбициите ми? Казах го преди няколко дни, че ще запазя това. Лично с треньора ми няма да споделяме амбициите, за да има за какво да си приказваме", каза Иванов на летище София.

Той беше посрещнат с цветя от много близки и приятели. Иванов описа като "уникално" участието си на Игрите.

 

"Уникално е. Пожелавам на всеки един спортист, няма значение в какъв спорт е, да се труди колкото е нужно, за да успее да се класира на олимпийски игри, да запише участие и той сам ще разбере какво е чувството", каза състезателят.

"Наистина съм много доволен, че успях да скоча цели два пъти личния си резултат и то от първи опит и двата пъти. Малшанс не ми достигна да успея да преодолея 233 сантиметра, може би защото това са първите ми опити над 230 см този сезон, но съм доволен от това. Направи хубави опити на 233 и се надявам в скоро време да реализирам резултат над 230 см", каза още лекоатлетът.

Иванов добави, че допинг скандал със Силвия Дънекова не му е повлиял, а лично на него не е направена нито една проверка.

"Тази атмосфера, която е негативна, тя не е само покрай олимпийските игри. Тя в последно време е почти неизменна част от спортистите. Не знам защо така се получава. Аз знаех, че няма да е лесно да се класирам за финала, още повече да взема медал.

Все пак си следя ранглистата, знам как стоят нещата. Бях 12-и преди олимпиадата с 229 см, делях 12-о място с може би 15 човека и ми беше ясно, че няма да е лесно да се вземе медал с 229 см, а трябва резултат над 235 см", добави Иванов.

Той отказа да коментира поста си във "Фейсбук" относно Григор Димитров и пожела успех на финала на скока на височина на Мирела Демирева.

"Много се радвам за Мирела, ще й стискам палци на финала. Ще се радвам, ако запише едно много добро представяне", заяви Тихомир Иванов.