Левски приема Дунав в мач от 3-ия кръг на плейофите на Първа лига, където двата отбора все още нямат загуба.

В последния кръг "сините" демонстрираха чудесна форма и разгромиха с 5:0 Локомотив Пловдив с 4 гола на Божидар Краев, докато "драконите" излъгаха с 1:0 хегемона Лудогорец и продължават да дават сериозен отпор на шампионите от старта на сезона.

Гледайте мача на живо тук!

Левски - Дунав 1:1

Голмайстори: 1:0 Будинов (6-авт), 1:1 Аясс (76)

Левски: 89. Кръстев, 2. Лукин (88-Огнянов), 3. Пиргов, 8. Де Ноойер (73-Нар), 12. Краев, 15. Прохазка, 17. Адениджи, 20. Аниете, 25. Александров, 70. Костадинов, 99. Иванов
Tреньор: Николай Митов

Дунав: 86. Антонов, 22. Милчев, 4. Патев, 21. Ларин, 23. Хубчев, 11. Димов (к), 6. Аясс, 77. Костадинов, 7. Карагерен (65-Ненов), 10. Шопов (72-Мойеци), 9. Будинов
Tреньор: Веселин Великов

София, ст.: "Георги Аспарухов"
Съдия: Станислав Тодоров (Шумен)
Жълти картони: Шопов, Милчев, Хубчев (Дунав)

Най-интересното по минути:

1'Начало на мача.

5' Скучно начало на мача.

6' ГООООООЛ! Левски повежда! Аниете центрира от фаул и Будинов с глава си забива автогол!

9' ОПАСНОСТ ЗА ЛЕВСКИ! Станислав Иванов е намерен в наказателното поле на чиста позиция, но вместо да стреля, се завърта с гръб към вратата и търси комбинация, което се оказва грешно решение.

10' Адениджи е изведен зад гърба на защитата, но вратарят Антонов внимава, излиза напред и чисти.

13' ОТМЕНЕН ГОЛ! Костадинов е изведен лице в лице с Кръстев, вкарва с нисък удар, но още преди това прозвуча съдийски сигнал за засада

13' И Будинов е изведен сам срещу вратаря, но Кръстев е по-бърз и лови.

20' Гостите имат претенции за дузпа, но вместо това Шопов получава жълт картон за симулация.

23' Станислав Иванов с чудесен пас извежда Адениджи, нигериецът навлиза в наказателното поле, но решава да подава, бърка и защитата на Дунав чисти в корнер, след който не следва нищо интересно.

26' Аниете центрира от корнер, Пиргов засича с глава, но високо над вратата. При удара защитникът е извършил и фаул в атака, който е маркиран от съдийската бригада.

29' СТРАХОТЕН ПРОПУСК ЗА ЛЕВСКИ! Адениджи се справя с няколко противници, намира Аниете на далечната греда, испанецът връща към Краев, който е на границата във вратарското поле, но бомбеният му удар преминава малко над целта.

33' НОВ ШАНС ЗА ДОМАКИНИТЕ! При бърза атака Адениджи е намерен пред наказателното поле, шутира по земя към лявата греда, но в аут.

35' ДУНАВ ПРОПУСКА ДА ИЗРАВНИ! Хубчев центрира от лявото крило, Аясс засича с глава и насочва топката фалцово към далечната греда, но тя преминава на сантиметри от вратата.

39' СТРАХОТЕН удар на Сашо Александров точно в долния десен ъгъл, но Антонов показва страхотен рефлекс и избива.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

48' Костадинов извежда Краев, чийто удар е крайно неточен.

50' НОВ ОГРОМЕН ПРОПУСК ЗА ЛЕВСКИ! Георги Костадинов е изведен с чудесен пас от Краев сам срещу вратаря, но Антоново отново показва класа и избива!

56' СТРАХОТЕН ПРОПУСК ЗА ДУНАВ! Будинов нахлува в наказателното поле, намира Карагерен, който засича на метър от голлинията, но Кръстев с блестящ рефлекс избива!

58' НОВ ШАНС ЗА РУСЕНЦИ! Карагерен е изведен сам срещу Кръстев, прехвърля го, но впоследствие не успява да стигне до топката и да я вкара в опразнената врата!

59' И ЛЕВСКИ ПРОПУСКА НОВО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА ГОЛ! Краев нахлува в наказателното поле и от непосредствена близост стреля, но пак Антоново спасява.

60' Непокритият Будинов забива топката с глава в земята, вместо да я вкара във вратата за 1:1!

62' Станислав Иванов навлиза в наказателното поле и решава да стреля, вместо да подаде към Аниете или Краев и Патев избива кълбото.

63' Опасен удар на Аниете от фаул, над вратата.

64' ПОРЕДЕН ПРОПУСК В МАЧА! Иванов с чудесен пас извежда Краев на чиста позиция, той стреля в далечния ъгъл, но покрай целта.

67' РЕД Е НА ДУНАВ ДА ПРОПУСНЕ! Току-що появилият се на терена Ненов стреля, но Кръстев избива.

74' Далечен удар на Краев от движение, Антонов отново е на мястото си.

76' ГООООООЛ! Дунав изравнява! Костадинов губи топката в средата на терена, Бранимир Костадинов излиза сам срещу Кръстев, но вратарят отново спасява. Топката обаче остава в игра, Аясс надскача Пиргов и с глава възстановява равенството!

79' Ненов излиза на чиста позиция, но мерникът му изневерява.

80' Удар на Адениджи, Антонов спасява.

81' След карамболи топката стига до Аниете, но той я праща в аут от удобна позиция.

90' Край на мача.

86' ШАНС ЗА ЛЕВСКИ! Великолепен удар на Нар в горния ляв ъгъл, но Антонов отново избива!